Geen Challenge voor Jochen Coox

Amper 2 weken geleden wist Jochen Coox de derde ronde van het Belgische Rallycross Kampioenschap op zijn naam te schrijven.

Nog een week te gaan alvorens de Rallycross Challenge Europe neerstrijkt in de achtertuin van de garage-houder uit Rekem. Toch zien we Coox niet terug op de inschrijvingslijst. Wij spraken met Jochen.

Belgian Rallycross Championship 2015, round 3, Belgium, Maasmechelen, Duivelsbergcircuit #69 Jochen Coox VW Scirocco

“Klopt, we zullen volgende week niet starten tijdens de Europese wedstrijd in Maasmechelen. Dit seizoen richten we al onze pijlen op het Belgische kampioenschap, een kampioenschap dat van een behoorlijk niveau is. Jos Jansen heeft afgelopen jaar in het WK heel wat ervaring opgedaan en is niet te onderschatten. Ook Ron Snoeck heeft behoorlijk wat snelheid en betrouwbaarheid gevonden in zijn Seat Leon. Ik denk dat we met ons kleine landje trots mogen zijn op dit kampioenschap. Natuurlijk hadden we graag gereden volgende week, maar de crash vorig jaar in Buxtehude heeft een flinke hap uit ons budget genomen. “Pippi” is bijna volledig opnieuw opgebouwd en dan moeten we keuzes maken.”

Belgian Rallycross Championship 2015, round 3, Belgium, Maasmechelen, Duivelsbergcircuit #69 Jochen Coox VW Scirocco

Verder hebben we kunnen zien dat de VW Scirocco te koop aanboden wordt. Wij vroegen Coox naar zijn plannen voor de toekomst.

“We hebben niet echt concrete plannen. In deze wereld is alles te koop of te huur dus vandaar dat we ook met enige regelmaat de Scirocco aanbieden. Ik zou heel graag in de koningsklasse van de Rallycross actief blijven maar dan moet de concurrentie ook blijven aantreden. Zo hoop ik bijvoorbeeld dat Ron (Snoeck) zich nog bedenkt en de Supercars-klasse na dit jaar niet vaarwel zegt. Reken daar nog eens Jos Kuypers bij, dan staan er heel wat kleppers op de grid!”, aldus Jochen Coox.

Back to top button