RCE België: From Russia with love

Het weekend van 8 en 9 augustus stond op het Duivelsbergcircuit te Maasmechelen in het teken van de derde wedstrijd van het kampioenschap “Rallycross Challenge Europe”. De deelnemerslijst oogde nog mooi als we over de Challenge spreken met zelfs het meest aantal deelnemers tot dusver. En dat was in grote mate te danken aan de Supernationals, of in RCE-termen de Supertouringcars.
Het aantal deelnemers in de klasse Supertouringcars bleef echter nog wèl een eind beneden dat van het BK enkele weken geleden, maar strijd was er in de min en plus 2000cc wèl, zéker toen het zondagnamiddag af en toe begon te druppelen. Ook de Super1600-klasse kon bekoren en net als de voorgaande jaren was dit de meest Europees ogende klasse. In de klasse Supercars kwamen er slechts 6 deelnemers in actie aangezien enkele inschrijvers hun kat stuurden zonder voorgaande annulatie.

Na de heats topten Roman Stepanenko (RUS, Citroën C4 Supercars) , Steve Volders (Ford Escort Supertouringcars +2000cc), “LUIGI” (Hongaar, Skoda Fabia Super1600) en Roman Castoral (Tsjech, Opel Astra Supertouringcars -2000cc) de tussenstand. Aansluitend waren er enkel halve finales voor de Supertouringcars min 2 liter en de Super1600’s.

_SRX2684

De Tsjech Roman Castoral overheerste de klasse Supertouringcars min 2 liter en achter hem veroverde Jos Sterkens alsnog de tweede plek voor Joel Strackx die een moeilijk weekend toch nog op het podium afsloot. Strackx was immers slechts 9de na optelling van de heat-punten. Robbe Goris viel na een mooie strijd net naast het podium.

8T6I3028

De Rus Egor Sanin (Renault Clio) veroverde de zegebloemen in de Super1600-klasse waar de strijd hevig was, de Duitser Sven Seeliger reed zijn Fiesta naar plaats twee en voor Set Promotion werd Artis Baumanis derde.

_SRX3617
Tijdens de eerste start van de finale Supertouringcars plus 2000cc werd het publiek opgeschrikt door een stevige koprol van Filip Vanderheyden. In de re-run was het opnieuw Luc Maris die met zijn Volvo 242 het snelste weg kwam. Steve Volders leek even een bedreiging te vormen, maar hij moest toch vrede nemen met de tweede plaats, voor Bert Bosmans met zijn Volvo 242.

_SRX3649

_SRX3677

Met Roman Stepanenko, net als Sanin uitkomend voor TT Motorsport, behaalde een tweede Rus de zegebloemen. Jos Jansen zag Max Pucher een betere start nemen en werd opgehouden. Toen hij eindelijk de Oostenrijker achter zich kon laten was de tweede plaats het hoogst haalbare. Pucher ging nog in de fout en Johnny Verkuringen werd de tweede Belg op het podium.

8T6I3116

De RCE-strijd gaat volgend weekend verder in het Nederlandse Valkenswaard waar alle drie de heats op zondag worden verreden, net als de finales uiteraard. Trainingen zijn voorzien op zaterdag.