Een turbulent weekend voor Danny Luyten

Afgelopen weekend kwam Danny Luyten aan de start van de derde ronde van de Rallycross Challenge Europe. Een thuiswedstrijd voor de man uit Maasmechelen, die de afgelopen wedstrijd van het Belgische kampioenschap bewees dat het met de speed van de Yaris wel goed zat. Nu was er de krachtmeting met de Europese toppers.

_SRX2465

Het werd een moeilijk weekend voor Luyten. Na 4 reeksen wist hij de kleine Yaris op een 14e plaats algemeen neer te zetten, goed voor een plek in de semi finale. In zijn semi-finale wist Luyten een vierde plaats te veroveren, een plaats die uitzicht gaf op een plekje in de grote finale. Er moest echter nog een joker gespeeld worden. In een poging om zijn voorsprong op achtervolger Heezen te vergroten maakte Luyten een foutje bij het afkomen van de berg. Heezen kan Luyten passeren en de Nederlander stoot hiermee door naar de finale.

_SRX3042

“Dit was een moeizaam weekend. De reeksen verliepen zeker niet optimaal. In de eerste reeks kwam ik vast te zitten achter Willem Veltman en ging er kostbare tijd verloren. In de tweede reeks was er het nodige tumult. Zo was er eerst een incident met Kris Fruru. Ik reed heel dicht achter Kris en bij het afkomen van de berg gaf ik gas bij om te versnellen, op datzelfde moment vertraagde de Suzuki en ik kon hem niet meer ontwijken. In de daaropvolgende ronde besloot Kucera zijn verplichte ommetje te maken. De Fabia kwam vrij fel naar binnen maar daar zat ik. Voor mijn gevoel waren het beide race-incidenten. Ik ben achteraf nog verhaal gaan halen bij de wedstrijdleiding maar zonder resultaat. Gediskwalificeerd.”

_SRX2763

“In de derde reeks kon ik de beide Renaults vrij goed volgen. Helaas moest ik na 2 ronden de Yaris aan de kant zetten met een afgebroken unibal. De vierde reeks ging zonder problemen en toen wist ik dan ook een tiende tijd op de tabellen te zetten. In de semi finale kwam ik uiteindelijk op een vierde stek te liggen… goed voor een plek in de grote finale, maar iets te enthousiast de berg af om het gat op Heezen groot genoeg te houden voor de joker… helaas… mijn conclusie: ondanks alle pech en tegenslag op een haar na de finale gemist! In Valkenswaard gaan we er opnieuw voor!”, aldus Danny Luyten.