Steve Volders aan het woord…

Vanaf dit jaar is er in de Rallycross Challenge Europe de klasse Supertouringcars. Onze landgenoot Steve Volders rijdt het hele kampioenschap. Zo was er afgelopen weekend de thuiswedstrijd van Volders op het Duivelsbergcircuit in Maasmechelen. Wij laten Steve aan het woord.

“Voor deze wedstrijd moesten we niet veel veranderen aan de afstelling van de Escort want de laatste wedstrijd vond ook plaats op het Duivelsbergcircuit in Maasmechelen. De trainingen verliepen vrij vlot maar het was toch aanpassen door het gebruik van de verplichte Europese banden die minder grip hebben dan de slicks die we mogen gebruiken tijdens de wedstrijden van het BK.”

_SRX1629

“In de eerste reeks stond ik samen aan de start met Ludo Hermans die me met een “superstart” het nakijken gaf en ik was meteen op achtervolgen aangewezen. Ondanks 2 rondjes achter Ludo te hebben vertoefd lukte ik toch tot mijn verbazing de snelste tijd. In de tweede reeks was het Luc Maris die me een hak zette met een kanonstart en ik was niet meer in staat om hem in te halen wat resulteerde in een tweede tijd. Ik had niet het volle vermogen door een scheur van 10 cm in de intercooler en we moesten met het hele team aan de bak om deze scheur weer dicht te lassen tegen de derde reeks.”

_SRX2884
“In de derde reeks werd het weer een gevecht om duimen en vingers af te likken met Luc Maris die me maar weer eens wist te verschalken in de start. Nadat Luc besloot om vroeg te gaan jokeren heb ik een rondje alles op alles gezet om daarna zelf de joker in te duiken. Bij het uitkomen van de joker maakte de aanstormende Luc Maris een foutje en moest daardoor de ideale lijn verlaten en zo ontstond er een gaatje waar ik dan ook meteen in gedoken ben. Luc zocht de ideale lijn terug op maar na een contact tussen onze bolides verdween hij in de zandbak en lukte ik weer een besttijd. In de vierde reeks was ik zeer snel onderweg maar bij het afkomen van de Duivelsberg spinde ik (mogelijk op een oliespoor van een voorgaande reeks) en weg waren de kansen op een goede tijd. Ik moesten me tevreden stellen met een 7de tijd.”

_SRX3130

_SRX3137
“Tijdens de finale lukte ik de perfecte start maar werd de wedstrijd in de eerste bocht reeds afgevlagd omdat in het tumult achter mij de Volvo van Filip Vanderheyden over de kop gegaan was. Tijdens de eerste hertstart was ik weer goed weg maar werden we weer afgevlagd door een valse start van Ludo Hermans. Tijdens de derde start viel de motor dood en was de Volvo van Luc Maris gaan vliegen. Tijdens de achtervolging maakte ik een foutje op de Duivelsberg en bij het uitkomen van de joker zat ik vast achter Ludo Hermans. Toen ik weer vrije baan had ben ik nog tot op de bumper van Luc Maris geraakt maar er over gaan zat er niet meer in. Ik ben ontgoocheld dat ik niet gewonnen heb, maar ik ben wel blij met de punten en het feit dat we de auto weer heelhuids mee naar huis kunnen nemen om volgend weekend er in Valkenswaard weer te staan.”, aldus Steve Volders.

Back to top button