Bammens op Europees niveau!

Kris Bammens uit Zonhoven debuteerde afgelopen weekend op het Europese podium. In zijn eigen thuismanche, de wedstrijd op het Duivelsbergcircuit in Maasmechelen, reed Bammens een ijzersterke wedstrijd. Uiteindelijk moest Bammens in de grote finale vroegtijdig de handdoek in de ring gooien, maar de Zonhovenaar mag met opgeheven hoofd terugkijken op zijn debuut! Wij kijken terug met Kris.

_SRX2714

“We hebben pas op het laatste moment beslist om mee te rijden met de Rallycross Challenge Europe in Maasmechelen. Zaterdag verliepen de trainingen niet zo vlot. We hadden waterproblemen en hadden schrik dat we zondagavond niet zouden halen. Maar dankzij de mechaniekers raakte de auto toch op tijd klaar voor de eerste reeks. Deze eerste reeks liep beter dan verwacht en we haalden een reeksoverwinning en ook nog eens een tweede tijd algemeen. Super tevreden natuurlijk! Zondag stond ik dan natuurlijk tussen de snellere mannen en in de tweede reeks zette ik een mooie 3e tijd neer. In de 3e en 4e reeks zette ik nog respectievelijk een vierde en vijfde tijd op de klokken. Tijdens de semi-finale stond ik op de eerste rij en wist ik een superstart te nemen na Castoral. Ik wist als 2e over de streep te komen maar niet zonder de nodige waterproblemen.”

_SRX3404

“Gelukkig waren mijn mechaniekers in topvorm en kregen ze de auto net op tijd klaar v00r de grote finale waar ik de 3e startplaats kreeg. De start verliep vlot en ik ging als 4e door de grote draai. Maar bij het afkomen van de Duivelsberg liep het mis. De auto week wat af van de ideale rijlijn en onder aan de berg lag een hoop zand waarop ik begon te schuiven…. de grindbak in. Heb ik toch eens goed gevloekt. Maar voor de eerste keer aan een Europese wedstrijd te hebben deelgenomen ben ik toch tevreden met het eindresultaat.”, aldus een tevreden Kris Bammens.