Bewogen RCE-weekend voor Jef Mertens

Jef Mertens eindigde met zijn Corsa vijfde in de klasse Supertouringcars min 2000cc. En dat wordt binnen het team als een halve overwinning aanzien, in het bijzonder na een weekend dat niet helemaal van een leien dakje verliep.

“Op donderdagavond werd de herstelde motor van Tsjechië nog in de wagen gemonteerd en door tijdsgebrek moest er een krukas worden gebruikt waarvan we niet 100% zeker waren. Het weekend zelf dan. De eerste training verliep perfect maar in de tweede sessie bleef de versnelling in tweede steken. Zo werd er nog een derde keer getraind, dan ging de motor stuk na 1 ronde. Na kort team-overleg werd besloten de motor te herstellen, daar hadden we een nieuwe krukas nodig en die werd na rondvragen gevonden bij Mike Ubben, waarvoor veel dank! De motor werd uit de wagen gehaald, helemaal opengehaald, terug dichtgedraaid en gemonteerd zodat de Corsa rond 21u zaterdagavond terug draaide! Een prachtprestatie van gans het team waarvoor ik hen natuurlijk ook bedank!”

_SRX3250

“De eerste reeks werd dus gemist en zondag klokten we achtereenvolgens een 7de, 9de en 4de tijd. Toch niet mis als je ook een beetje op safe moet rijden. In de halve finale liep alles volgens plan en eindigde ik derde na Castoral en Bammens. De jokerstrategie in de finale was niet echt geslaagd maar we sleepten toch een mooie vijfde plaats uit de brand. Dat hadden we op zaterdag niet durven dromen.”

_SRX3396

“Dit euvel betekent wel dat we forfait dienen te geven voor Valkenswaard volgend weekend. Na de motorproblemen in Tsjechie en Maasmechelen wordt het budget wat krap en omdat we heel graag nog in Italië zouden starten dus het forfait voor Nederland.”