Pech houdt Luyten uit finale

Gisteren werd er op het Eurocircuit in Valkenswaard de vierde ronde van de Rallycross Challenge Europe verreden. Voor Danny Luyten het tweede optreden in dit kampioenschap, na de wedstrijd van vorige week in Maasmechelen.

Nog voor aanvang van de wedstrijd op Nederlandse bodem werd er door het team van Luyten een prestatie van formaat geleverd! Na de wedstrijd in Maasmechelen werd de Yaris aan een grondige controle onderworpen. Hieruit bleken er een aantal kleppen krom te zijn. Het probleem zou worden om de nieuwe kleppen tijdig in Belgie te krijgen. Uiteindelijk kwam daar donderdagnacht het verlossende woord…. de motor loopt!!

8T6I3164

Zondagochtend stond er dan gelijk de eerste reeks op het programma. Een reeks waarin Luyten een geweldige vierde tijd weet te noteren, vlak achter Sanin, Baumanis en Van de Wege. In de tweede reeks kreeg de witte Yaris een tik op het voorwiel bij de start. Niet veel later schoot Luyten in het mulle zand met een gebroken stuurstang. Het team van Luyten weet de wagen te herstellen maar komt net te laat voor de start van de derde reeks.

_SRX4054
“De eerste reeks was echt waanzinnig. Ik kon goed aanpikken bij Sanin in de snelle Clio. De renaults beschikken toch over een 30 a 40 PK meer dus ik was zeer blij met een vierde plek algemeen. In de tweede reeks kreeg ik bij de start een tik op mijn voorwiel van Kucera. Ik voelde gelijk dat er iets mis was met de stuurinrichting. Niks bleek minder waar.. een paar bochten later stuurde de Yaris niet meer en belandde ik in het decor. Vervolgens heb ik dubbel pech. Eerst komen we 5 minuten te laat aan de pre-start voor de derde reeks waardoor ik in deze reeks geen tijd neer kan zetten. Daarna heeft Sven Seeliger zich terug getrokken uit het evenement waardoor er geen semi-finales werden gereden. Ik had het gevoel dat er hier¬† een finaleplaats in had gezeten maar het geluk was niet aan onze zijde. Laten we hopen dat het in Maggiora beter gaat!”, aldus Danny Luyten.

Back to top button