Pauwels bereikt halve finale bij EK in Noorwegen

De wedstrijd in het Noorse Hell telde naast het WK ook mee voor het FIA Europese kampioenschap voor Supercars. De mix WK/EK zorgde alvast voor een bomvol Supercars-veld, waar ook de Belg Koen Pauwels deel van uitmaakte.

Tijdens de heats reden de Supercars samen om daarna gescheiden (semi) finales af te werken. Terwijl de Noor Tommy Rustad zich met zijn Marklund-Polo veruit de beste toonde van het EK-pak streed Pauwels het hele weekend voor een plek die recht gaf op de halve finales. De Heppenaar liet met zijn Ford Focus MK III onder meer Lukas Walfridsson, Morten Bermingrud en Ramona Karlsson achter zich en stond na optelling van de 4 reeksen 12de, de laatste plek die recht geeft op één van de semi finales. Daarin eindigde Pauwels op de vierde plek achter de Ier Ollie O’Donovan.

_D802038

We kregen van Koen over zijn avontuur te midden van het kwalitatieve en kwantitatieve hoogstaande veld een kort relaas van zijn weekend:
In de eerste reeks werd er net voor de laatste drie starts plots massaal gesproeid vanwege het stof. Dat leverde dan slechts een 33ste tijd op en onderweg werden we ook nog eens rondgetikt door PG Andersson. De tweede reeks kregen we opnieuw een zware reeks voorgeschoteld en na twee heats stonden we 13de. Ik was er op gebrand toch een semi-finale te halen en voor zondag voerden we de nodige wijzigingen door in de set-up wat ons net de 12 de plaats en bijhorend ticket voor de semi-finale opleverde. Daar kon ik twee plekken goed maken waarbij ik dus met een vierde plek net naast een finale greep.”

_JKS1737

De volgende wedstrijd tellende voor het EK Supercars vindt plaats in Barcelona op 19 en 20 september.

Foto’s met dank aan Jan Kåre Rafoss/ERC24.com