RCE: Stepanenko doet goede zaken in Melk!

De Rallycross Challenge Europe streek afgelopen weekend neer in het Oostenrijkse Melk. Bij de Supercars was het onze landgenoot Jos Jansen die voorafgaand aan dit weekend 2 punten achterstand had op kampioenschapsleider Roman Stepanenko.

Supercars
Jansen beleefde een moeilijk weekend in Melk. In de eerste reeks kwam de Focus slecht van de startlijn en was Jansen op achtervolgen aangewezen. Uiteindelijk wist hij de reekswinst wel nog naar zich toe te trekken. Na 3 reeksen plaatst de drukker uit Hoeselt zich als 5e voor de semi-finales. Een semi-finale waar Jansen vroegtijdig de handdoek in de ring moest gooien met een technisch defect aan zijn Focus.
De 2 grootste concurrenten van Jansen, Stepanenko en Pucher, weten zich wel voor de grote finale te kwalificeren. Een finale waar Pucher een kanonstart lukt. De Oostenrijker pakt de leiding en staat deze niet meer af. Pucher wint voor Stepanenko en Lukacs Kornel.

Round 5, Melk, Austria

Super1600
Bij de snelle voortrekkers is het vooral uitkijken naar de beide Renaults van Sanin en Baumanis. De Russische Renault Clio van Egor Sanin is het hele weekend ongenaakbaar en weet ook de finale naar zich toe te trekken. Achter hem was het niet de Twingo van Artis Baumanis, maar Sven Seeliger die met het zilver aan de haal ging. Baumanis werd op zijn beurt derde in de grote finale.

Round 5, Melk, Austria

Supertouringcars+
Het meest opvallende bij de Supertouringcars+ was wel de terugkeer van de Volvo van Filip Vanderheyden. Na de zware crash begin begin augustus op het Duivelsbergcircuit in Maasmechelen, kon Vanderheyden weer in zijn vertrouwde wapen aan de start verschijnen. Meteen liet Vanderheyden zien dat de Volvo weer 100% in orde was want in de eerste reeks klokte onze landgenoot een scratch. Steve Volders stelde in de daarop volgende reeksen orde op zaken. De finale werd ook een prooi voor Steve Volders, gevolgd door Filip Vanderheyden en Davy Leysen.

Round 5, Melk, Austria

Supertouringcars-
In deze klasse is Roman Castoral de te kloppen man. Ook in Oostenrijk was dit niet anders. De Czech domineerde de finale op de Wachauring in Melk en zag als eerste het zwart-wit geblokt. Jos Sterkens volgde op gepaste afstand. Joel Strackx werd wederom derde met zijn Honda Civic.

Round 5, Melk, Austria

De Rallycross Challenge Europe zal in het weekend van 10 & 11 oktober neerstrijken in Italie. De “Pista autocross Maggiora” is het toneel van de laatste ronde van dit kampioenschap.

Back to top button