Davy Leysen scoort opnieuw!

Afgelopen weekend werd er op de Oostenrijkse Wachauring in Melk de vijfde ronde van de Rallycross Challenge Europe verreden. Naast de gekende namen zoals Steve Volders en Filip Vanderheyden, zagen we ook Davy Leysen opnieuw aan de start. Met een overwinning op zak tijdens de vorige wedstrijd in Valkenswaard was het voor Leysen opnieuw zaak om zijn huid zo duur mogelijk te verkopen.

Round 5, Melk, Austria

De wedstrijd telde eveneens mee voor het Oostenrijkse kampioenschap, waardoor er bij de Supertouringcars+ plots 16 piloten ingeschreven waren. Een handvol van deze piloten streden voor de punten van het Challenge-kampioenschap. In de grote finale waren het echter opnieuw de bekende kleppers die de dienst uit maakten. Steve Volders wist de wedstrijd naar zich toe te trekken, gevolgd door Filip Vanderheyden. De derde plaats viel ten deel aan Davy Leysen! Wij laten Davy zelf aan het woord.

Rallycross Challenge Europe 2015
We hebben de Challenge-wedstrijd in Oostenrijk afgesloten met een mooie derde plaats. Met een temperatuur van rond de 38 graden was het niet simpel om eerst een halve finale te rijden en daarna twee keer de finale wegens rode vlag. De temperatuur van de motor liep echt de hoogte in waardoor ik vervolgens maar gekozen heb om een tandje minder gas te geven en op safe te gaan. Iets wat wel moeilijk voor me was omdat je normaliter altijd maximaal wilt gaan. In de eerste start van de finale werd ik eruit gereden in de eerste bocht door een Oostenrijker met een M3 die pas na enkele ronden zwart kreeg en de finale opnieuw van start moest gaan. Daarna heb ik zoals gezegd de laatste podiumplaats veilig gesteld en geen risico’s meer genomen. Het was een mooi georganiseerde wedstrijd van de mensen van de RCE met een leuk circuit! Verder wil ik mijn team en sponsoren bedanken want zonder hun was het niet eens mogelijk om aan deze wedstrijden deel te nemen.

Round 5, Melk, Austria

Tot slot stelden wij Davy nog de vraag of zijn avontuur in de Challenge nog een vervolg gaat krijgen tijdens de laatste ronde in Maggiora (Italië). “De wedstrijd in Maggiora staat ook op onze kalender maar laten we eerst kijken hoe we uit de wedstrijd in Maasmechelen komen, welke een week eerder op de planning staat. Als we hier zonder al te grote kleerscheuren doorheen komen dan komen we zeker aan de start in Italië!“, aldus Davy.

Back to top button