BK hervat na zomerpauze!

Zondag 13 september kruisen de rijders en rijdsters de degens in alweer de voorlaatste rallycross-wedstrijd tellende voor het Belgische rallycross kampioenschap, en dat voor de derde maal op het Duivelsbergcircuit te Maasmechelen.

Ook het Duits kampioenschap komt op bezoek. De Duitsers zullen eveneens de vierde ronde van hun kampioenschap in Maasmechelen afwerken.
Aan de vooravond van deze voorlaatste wedstrijd leert een blik op de voorlopige rangschikking dat de beslissing nog nèrgens gevallen is maar dat vooral in Super1600 en Supernationals plus 2000cc de leiders een flinke stap richting de titel kunnen zetten. In de klasse Supercars en de klasse Supernationals onder 2 liter  verloopt het spannender en zal wellicht ook deze vierde wedstrijd nog geen uitsluitsel geven.

Belgian Rallycross Championship 2015, round 3, Belgium, Maasmechelen, Duivelsbergcircuit #49 Yves Teelen Citroen Saxo

Supercars
In de klasse Supercars toont Jos Jansen, voorlopig derde, met zijn Ford Focus MK III al een heel seizoen veel te hebben opgestoken van zijn WK-jaar, maar laten we ook niet vergeten dat  de Nederlander Marcel Ottink (Skoda Fabia) nog steeds tweede staat op 7 puntjes van leider Jochen Coox (VW Scirocco). Coox was tweemaal laureaat in Maasmechelen en in het Waalse Mettet was de dagzege voor de Fransman Guy Moreton.

_SRX1302

Super1600
Davy Van Den Branden (Citroën DS3) won tot dusver àlle wedstrijden. Afgelopen weekend in het Franse Loheac begaf de krachtbron het van de Citroën. Van den Branden zal de schade moeten opmaken bij thuiskomst, maar achter zijn deelname staat voorlopig een groot vraagteken. Mocht Van den Branden deze wedstrijd forfait geven dan zal de concurrentie oprukken in de strijd om de titel. Voorlopig liggen Bart Stouten en Thijs Heezen op de loer, echter zullen deze piloten de strijd het liefst op de baan beslechten.

Belgian Rallycross Championship 2015, round 3, Belgium, Maasmechelen, Duivelsbergcircuit #4 Bart Stouten Peugeot 206

Supernationals
Steve Volders is met de Ford Escort MK I soeverein leider in de klasse Supernationals plus 2000cc, maar Volvo-rijders Kristof Bex  en Luc Maris zijn zoals steeds uit op dagwinst. Tevens heeft Filip Vanderheyden zijn Volvo weer opgelapt na zijn koprol in de Challenge-wedstrijd begin augustus.
Steven Stessens (Vauxhall Corsa)  heeft in de klasse onder 2 liter slechts 2 puntjes voorsprong op Martijn Vanhove (BMW 1M) terwijl Kurt Lambers ietsje verderop volgt. Laatstgenoemde ruilde zijn Sierra ondertussen voor een BMW. Ook dient rekening te worden gehouden met Joel Strackx en Robbe Goris wiens Opel Corsa steeds meer aan snelheid wint.

Belgian Rallycross Championship 2015, round 3, Belgium, Maasmechelen, Duivelsbergcircuit #1 Luc Maris Volvo 242

Wie niets van het spektakel wil missen noteert best 13 september in zijn agenda. Op die dag beginnen de trainingen om 8.30uur, gevolgd door de heats en de finales. Voor het BK komen de Ford RST’s, Supercars, Super1600 en Supernationals plus en min 2000cc aan de start. Het Duitse kampioenschap bestaat uit de klassen Rallycross Cup, Rallycross Trophy, Super1600, Supernationals en Supercars.

Belgian Rallycross Championship 2015, round 3, Belgium, Maasmechelen, Duivelsbergcircuit

De timing voor aanstaande zondag:

8.30u Vrije trainingen
9.35u Briefing piloten
9.45u Start eerste reeks
11.30u Start tweede reeks
13.30u Start derde reeks
15.30u Halve finales
16.45u Finales