Mixed weekend voor Van Den Branden

VDB Motorsport reisde afgelopen weekend naar het Franse Lohéac. Naast het WK voor Supercars, werd immers de 5de manche afgewerkt voor het FIA Europese Rallycross voor Super1600. Davy Van Den Branden wilde vooral plezier beleven aan een weekend te midden van de absolute top van het EK èn het Frans kampioenschap. En dat plezier beleven lukte deels, op zaterdag …

RXI_WRX 2015 Frankrijk 3 871
Vrijdag bij aankomst werden de voorbereidingen getroffen om de Citroën DS3 naar de keuring te brengen. En daar kreeg het team de eerste verrassing te horen. De zetel werd afgekeurd, want de code van het type zetel was niet meer te vinden op de FIA-lijst, zo luidde het verdict. Naarstig werd naar een oplossing gezocht en op de zoektocht door de paddock werd de Fransman Marc Laboulle aangesproken. Hij stelde voor even te informeren bij Pascal Le Nouvel. Die nam niet zelf deel maar zijn nieuwe wagen voor 2016, een Ford Fiesta, was wel aanwezig om te tonen aan het publiek. De stoel van die wagen was wèl conform en kuipzetels werden voor het Franse rallycrossweekend omgewisseld.

RXI_WRX 2015 Frankrijk 3 892
Op zaterdag deed Davy Van Den Branden het schitterend. De rijder uit Tielrode bij Sint-Niklaas reed achtereenvolgens naar een 17de en 18de tijd en prijkte daarmee op plaats 17 bij afsluiten van de eerste wedstrijddag. Een plek die hoop gaf op eventueel puntengewin , want de eerste 16 gekwalificeerden na 4 reeksen krijgen EK-punten toebedeeld.

RXI_WRX 2015 Frankrijk 3 284
Na een verkwikkende nachtrust maakte Davy zich op voor een vervolg van dag één. Maar zondagochtend kwam er abrupt een einde aan het  race-weekend na motorschade in de warm-up. De gezichten waren begrijpelijk bedrukt bij het team, en de precieze opgelopen schade is pas bekend in de loop van maandag. Nu wordt er koortsachtig gewerkt aan een oplossing om  aan de voorlaatste BK-wedstrijd van volgend weekend te kunnen deelnemen om zo de titelkansen te verdedigen.
RXI_WRX 2015 Frankrijk 2 069-1

 

 

Back to top button