Jos Jansen ijzersterk naar de overwinning in Maasmechelen!

Het BK Rallycross op zondag 13 september werd aangevuld met de rijders uit het Duitse kampioenschap. Dat zorgde ervoor dat het aanwezige publiek een èrg gevuld deelnemersveld te zien kreeg met flink wat variatie. Daarbij hadden de favorieten het niet echt makkelijk en viel er hier en daar wel een verrassing te noteren.

Zo was het Yves Teelen die in de klasse Supernationals onder 2 liter de stand aanvoerde na drie heats, dat met twee snelste tijden voor kampioen Steven Stessens die éénmaal snelste was. Martijn Vanhove volgde als derde. Het sprookje van Yves Teelen eindigde echter met een opgave in de halve finale. In de finale kwam er een einde aan het duel Stessens-Vanhove na contact tussen beiden waarbij Martijn Vanhove met zijn BMW uit de joker kwam. Stessens’ wagen werd beschadigd en hij reed traag verder terwijl Vanhove als eerste over de streep kwam. Die werd echter gediskwalificeerd waarna Marc Vleeschouwers als winnaar werd uitgeroepen.

_SRX6924

Thijs Heezen was dan weer na optelling van de reeksen de beste bij de Super1600’s, gevolgd door Dennis Remans en Pascal Roumans. Davy Van Den Branden die toch aan de start kon komen na motorpech een week eerder in Loheac kwalificeerde zich als vierde voor de eindstrijd. Heezen moest na een valse start in de finale tweemaal door de joker en daarvan kon naaste achtervolger Dennis Remans profiteren om de zegebloemen te veroveren, voor Thijs Heezen die knap tweede werd na 2 keer het verplichte ommetje. Davy Van Den Branden completeerde het podium en lijkt de titel niet meer mis te kunnen lopen.

_SRX7455

De Supernationalsklasse boven 2 liter kreeg Steve Volders als primus na de reeksen voor Kristof Bex en Filip Vanderheyden. In de finale was er een prachtige driestrijd Bex-Maris-Volders. Kristof Bex bleek uiteindelijk de beste papieren te hebben en trok de winst naar zich toe, gevolgd door Maris en Volders.

8T6I3495

In de klasse Supercars toonde Jos Jansen zich de betere van Jochen Coox na de heats. In de ultieme finale leek Coox de winst te grijpen maar na zijn joker vocht Jos Jansen zich een weg terug en de strijd werd in zijn voordeel beslecht. Jansen ziet als eerste het zwart-wit-geblokt, gevolgd door Coox en Ottink.

_SRX7622

Zo blijft na een bewogen dag het kampioenschap nog onbeslist en gaan we een spannend einde tegemoet. De ontknoping van het Belgische Rallycross kampioenschap volgt op 4 oktober.

Back to top button