Bex snelt naar de zege!

Afgelopen weekend was er op het Duivelsbergcircuit in Maasmechelen de vierde ronde voor het Belgisch kampioenschap rallycross. Na de zware teleurstelling gedurende de vorige ronde (motorproblemen) was Kristof Bex erop gebrand om orde op zaken te stellen.

In de reeksen liet Bex reeds zien dat de krachtbron van de Volvo weer volledig in orde was! Met twee keer een snelste tijd in evenveel reeksen wist de man uit Zolder zich vroegtijdig te verzekeren van pole-position in zijn semi-finale. Enkel in de derde reeks liep Bex een beetje hard van stapel en strandde in het decor.

_SRX7061

In zijn semi-finale moest Bex de overwinning laten aan Luc Maris. In de grote finale stonden de 3 kemphanen in het kampioenschap gezamenlijk op de eerste rij, met Luc Maris op pole position. Bij het doven van de lichten was het de groen/zwarte-Volvo die de beste start lukte en zodoende als eerste de lange rechtse in wist te duiken, op de voet gevolgd door Maris en Volders. Het drietal maakte er een zinderende finale van maar Bex stond zijn koppositie niet meer af en kwam als eerste over de meet. Maris en Volders volgens respectievelijk op plaats 2 en 3.

_SRX7532

De motor is in de zomerpauze hersteld en voelde gelijk goed aan. We hebben de hele dag geen noemenswaardige problemen gehad met de wagen dus konden we ons volledig focussen op de wedstrijden. In de derde reeks was ik iets te overmoedig en verloor ik de controle in de eerste bocht. Gelukkig had ik al 2 keer een snelste tijd op de tabellen staan zodat ik geen hinder ondervond van mijn uitstapje. De grote finale was natuurlijk spannend. Ik kon een hele goede start maken en vanaf hier heb ik constant kwalificatie-rondjes gereden. Heerlijk om de overwinning te pakken!”, aldus Bex.

 

Back to top button