Net niet voor Jochen Coox…

Het Duivelsbergcircuit in Maasmechelen was afgelopen weekend het decor van de voorlaatste ronde van het Belgisch kampioenschap rallycross. Voor Jochen Coox was het zaak om zijn leiderspositie in het kampioenschap te verdedigen.

Gedurende de zomerpauze werd de VW Scirocco aan een grondige check-up onderworpen. Met Marcel Ottink op 7 punten van Coox en Jos Jansen op 9 punten, was het zaak om voor deze concurrenten te eindigen. In de reeksen kwam het niet tot een confrontatie met Jos Jansen. Laatstgenoemde wist in de eerste en derde reeks een scratch te noteren. In de tweede reeks was het Coox die met de snelste tijd aan de haal ging. Ottink kende in zijn reeksen meer problemen en wist zich uiteindelijk als vierde te kwalificeren voor de grote finale.

_SRX6845

Zodoende was het Jansen die van pole position in de grote finale mocht vertrekken. Naast de Focus was het de Scirocco van Coox en Ron Snoeck. Achter dit drietal waren het Ottink en Scheveneels op rij twee. Bij het doven van de lichten was het Coox die er als een haas vandoor was, met Jansen op zijn bumper. Beide kemphanen maakte er een waar spektakelstuk van. In de derde ronde besluit Coox zijn joker te spelen om zo op Jansen te gaan jagen. Toen Jansen vervolgens in de laatste ronde zijn verplichte meters maakte, kwamen beide heren zij aan zij uit de Limburgiacorner. Coox leek het voordeel te hebben omdat hij aan de binnenkant zat voor het opsturen van de Duivelsberg. De Scirocco ging iets te laat in de remmen, kwam in onbalans, en ging te ver naar buiten. Jansen weet binnendoor te steken en de leiding in de wedstrijd over te nemen. In de resterende bochten kan Coox enkel nog aansluiten om, achter Jansen, als tweede de meet aan te tikken. Marcel Ottink finisht op de derde plek.

_SRX7583

De Scirocco liep de hele dag als een Zwitsers uurwerk. We hebben geen enkel probleem gekend de hele dag. In de finale maakte ik een kanonstart en kon ik de leiding pakken. Gevoelsmatig zeg ik dat ik wat tijd verloren heb bij het nemen van mijn joker. Daardoor kwam ik zij aan zij met Jos toen hij uit de joker kwam. Ik had de binnenbocht maar remde iets te laat waardoor ik te ver naar buiten schoot. Jos profiteerde daar optimaal van. Het was een gevecht op het scherpst van de snede maar uiterst sportief! Ik denk dat Jos vandaag een fractie sneller was. Voor het kampioenschap hebben we nog steeds goede zaken gedaan en ik denk dat we het publiek het nodige spektakel hebben bezorgd!”, aldus Jochen Coox