Vd Branden grijpt opnieuw nipt naast semi-finale!

Op het Circuit de Catalunya in het Spaanse Barcelona werd dit weekend de voorlaatste ronde van het Europees kampioenschap rallycross verreden. Voor Davy van den Branden was dit het derde opeenvolgende weekend dat hij in actie kwam.

Met 18 deelnemers in de S1600-klasse waren er mogelijk kansen voor Van den Branden op een plekje in de semi-finale. In de eerste reeks wist Davy een mooie dertiende tijd op de tabellen te zetten en hiermee dus slechts 1 plek achter de finaleplaatsen. In de daarop volgende reeksen waren het respectievelijk tweemaal een zestiende en nogmaals een dertiende plaats voor Van den Branden. In de algemene klassering na 4 reeksen betekende dit een dertiende plaats algemeen…. 1 plek te kort voor een plaats in de semi-finale.

IMG_3900

Jeetje.. opnieuw mis ik de semi-finale op slechts 1 plaats. Het maakt het nog extra zuur dat het ook nog maar met 1 punt verschil is met de nummer 12. Alweer zo dichtbij en dan weer net niet. Ik ben zeker teleurgesteld, maar onder de streep neem ik hier toch 4 punten mee naar huis, iets wat we vooraf niet verwacht hadden omdat we hier toch de nodige PK’s te kort kwamen. De omloop op zich was mooi, echter bracht het stof de nodige problemen met zich mee. Zo ben ik voor de jump regelmatig van het gas gegaan omdat er gewoon te weinig zicht was. We gaan ons nu richten op de ontknoping van het Belgische kampioenschap waar we gaan proberen onze titel te verlengen!”, aldus Davy van den Branden

IMG_3846-1

De laatste ronde van het Belgisch kampioenschap rallycross zal op 4 oktober worden verreden, alvorens het VdBranden-team een tweetal weken later zal afreizen naar Italië alwaar de Europese campagne zal worden afgesloten.