Pechduiveltje voor Koen Pauwels

Vol goede moed trok Koen Pauwels en zijn team richting het Formule 1-circuit in het Spaanse Barcelona, alwaar de voorlaatste ronde van het Europees kampioenschap rallycross op het programma stond.

In de trainingen was het zaak om de omloop onder de knie te krijgen en de wagen zo goed mogelijk af te stellen voor de eerste reeks. Een eerste reeks die desastreus zou verlopen voor Pauwels. De onverharde stroken zorgden voor veel stof. Het uitzicht voor de man uit Leopoldsburg werd flink beperkt en de Focus kwam in aanraking met de betonnen muur. Een vroegtijdig einde aan de zaterdag van Pauwels. Op zondag kwam de witte Focus wel nog aan de start maar met twee keer een 0-resultaat op de zaterdag was Pauwels bij voorbaat kansloos voor een plaats in de semi-finale Wij laten Koen aan het woord.

kp2

“Het was een mooi circuit met zeer technische stroken. Het is wel eens wat anders om met rallycross-wagens op een aangepast F1 circuit te racen. De trainingen verliepen moeizaam en ik had niet het gewenste vertrouwen en reed wat terughoudend. De eerste heat kwam ik als derde uit de start en voelde dat ik op sommige stroken wel wat sneller was dan de vorige maar op sommige stroken was het vertrouwen er nog niet helemaal. Daar liep het dan ook even fout. Veel te enthousiast dook ik in de stofwolk achter mijn voorliggers om te proberen het gat zo klein mogelijk te houden en zo met de joker proberen een plaatsje goed te maken. Ik miste de apex van de bocht door het stof van de voorliggers en probeerde dan nog door snel 2 versnellingen terug te schakelen de snelheid eruit te halen maar buiten de ideale lijn was zo glad dat de Focus over zijn 4 wielen in de muur schoof. De schade was groot maar de koets, nog de subframes waren niet geraakt en het team met Frank en Jerome hebben dan ook bergen werk verzet door de wagen terug in optima forma op poten te zetten voor zondag. De semi’s waren niet meer mogelijk door de DNF en DNS van de eerste 2 heats dus hebben we heat 3 en 4 gebruikt om de afstelling te verfijnen en het vertrouwen op te krikken.”

_JKR3808

“Indien we de tweede heat wel hadden kunnen starten had er zeker een semi finale in gezeten maar de omstandigheden lieten dit niet toe. Toch wil ik de talrijke Belgische fans die waren meegereisd bedanken voor hun steun. Tot slot een dikke dank je wel aan mijn team die de wagen naar ginder brachten en terug netjes repareerden na de crash. Hopelijk kunnen we in Italië opnieuw de finales halen zoals in alle eerdere EuroRX wedstrijden.”, aldus Koen Pauwels

Pictures: ERC24.com/JKR