De ontknoping….

Het eerste weekend in oktober staat traditiegetrouw in het teken van de ontknoping van het Belgische rallycross kampioenschap, zo ook in het jaar 2015. Aanstaande zondag zal het Duivelsbergcircuit in Maasmechelen het decor vormen voor de laatste wedstrijd in de strijd om de titel.In geen enkele klasse is de titelstrijd reeds beslecht, al hebben Davy van den Branden en Steve Volders de kampioensbeker reeds met 1 hand vast. Wij zullen de verschillende klasses en hun kanshebbers met u doorlopen.

Supercars
Bij de koningsklasse is het Rekemnaar Jochen Coox die de stand aanvoert. De Volkswagen-rijder heeft 69 punten op zijn conto staan, gevolgd door Jansen op 63 en Ottink op 60 eenheden. Coox heeft derhalve genoeg aan een plek bij de eerste 3 om de Belgische kroon terug te halen naar Rekem. Voor Jos Jansen telt enkel de overwinning en zelfs dan is de drukker uit Hoeselt afhankelijk van het resultaat van Coox. Beide heren bewijzen het hele jaar aan elkaar gewaagd te zijn, het publiek kan zich weer opmaken voor een mooie ontknoping!

_SRX6845

Supernational+
De klasse supernational+ wordt al jaren gedomineerd door de Zweedse krachtpatsers. Daar lijkt Steve Volders dit jaar verandering in te gaan brengen. Met 13 punten voorsprong op zijn naarste belager Kristof Bex moet het al heel vreemd lopen wil het kampioenschap nog door de vingers van Volders glippen. De strijd om de zilveren medaille lijkt daarom spannender. Bex heeft de beste papieren in handen met 59 punten, gevolgd door Luc Maris op 53. Met 49 punten heeft ook Davy Leysen nog kansen op het eremetaal.

_SRX7571

Super1600
Bij de snelle voortrekkers lijkt Davy van Branden zijn titel vrijwel zeker te gaan prolongeren. Met 75 punten staat de EuroRX-regular stevig aan de leiding van het kampioenschap. Met 3 overwinningen en 1 derde plaats in de laatste wedstrijd werd er een solide basis gelegd voor een nieuwe titel. Enkel Thijs Heezen kan Van den Branden nog roet in het eten gooien. De Nederlander staat echter op 18 punten van Van den Branden, hetgeen betekent dat Van den Branden de finales niet mag halen en Heezen de volle buit naar zich toe moet trekken. Een scenario dat enkel in theorie mogelijk lijkt, maar Van den Branden zal de huid van de beer niet verkopen alvorens deze geschoten is.

_SRX7224

Supernational-
In de laatste wedstrijd kwamen de twee titelkandidaten Stessens en Vanhove in aanraking met elkaar. Vanhove werd gediskwalificeerd en Stessens werd tot opgave gedwongen. Met name Kurt Lambers wist hiervan te profiteren en deed goede zaken in de tussenstand van het kampioenschap. Zo kennen we voor aanvang van de laatste wedstrijd 3 titelkandidaten: Steven Stessens (63), Martijn Vanhove (59) en Kurt Lambers (56). In theorie heeft ook Kris Bammens nog een waterkansje op de titel met 47 punten, maar dan zou het leidende trio steken moeten laten vallen. Stessens lijkt de beste uitgangspositie te hebben, al hebben we afgelopen wedstrijd kunnen zien dat een ongeval in een klein hoekje kan zitten.

_SRX7430

De timing voor aanstaande zondag:

8.30u Verplichte trainingen
10.00u Briefing piloten
10.30u Start eerste reeks
12.30u Start tweede reeks
13.45u Start derde reeks
15.30u Halve finales
16.45u Finales
Back to top button