Kampioenen gekroond!

Zondag 4 oktober werd de vijfde en laatste wedstrijd tellende voor het BK Rallycross 2015 betwist. Met slechts vijf wedstrijden op het menu was er geen schrapresultaat en verder was nog nergens de beslissing gevallen. Ingrediënten genoeg dus om er een mooie en spannende dag van te maken.

Bij de Supercars domineerde Jos Jansen de reeksen, en was het verder zichtbaar afwachten tot de finales waar bij winst van Jansen, Jochen Coox de top drie moest bereiken om zijn eerste plek te behouden. En dat lukte, even werd het spannend toen het Nederlandse duo Ron Snoeck-Marcel Ottink vlak achter Coox reed, maar Ottink ging in de fout en zo werd de marge voor Coox al geruststellender. Ondertussen reed Jansen helemaal vooraan zijn rondjes om overtuigend de laatste wedstrijd van 2015 op zijn naam te schrijven. Coox werd tweede en kreeg het nummer één letterlijk overhandigd van Snoeck.

8T6I4230

Davy Van Den Branden was na een tweede en snelste tijd in respectievelijk de eerste en tweede reeks al zeker van het kampioenschap en deelde na afloop van heat 2 zijn vreugde reeds met de fans. In de finale moest Dennis Remans na een tweede valse start onverbiddelijk aan de kant. Daarna was het Thijs Heezen die het beste weg kwam en de overwinning wegkaapte voor de neus van kampioen Van Den Branden. Bart Stouten werd derde, gevolgd door Van Beers en Gerjo de Brouwer.

8T6I4183

In de klasse Supernationals min 2000cc had Steven Stessens een zwakke start na een 17de tijd als opener in reeks één. Maar daarna stelde Stessens orde op zaken met een tweede en een eerste tijd. Yves Teelen prijkte op de eerste plek na de reeksen met twee besttijden. De start van de finale verliep tumultueus en na enige herstarts was het Steven Stessens die de beste start nam en zijn nummer één en nieuwe titel nog eens extra in de verf zette met een klinkende overwinning.

_SRX8810

In de klasse boven 2000cc was Luc Maris gedurende de heats oppermachtig met drie beste tijden, voor Kristof Bex die telkens een tweede tijd op de klok zette. Steve Volders begon ietwat aarzelend met een 9de tijd maar was toch derde na optelling van de reekspunten. Net als bij de collega’s onder 2 liter was de finale in de aanvang chaotisch waarbij er zelfs een re-run nodig was na een stevige koprol van Danny De Beuckelaer. Daar was Steve Volders uiteindelijk de snelste in de start om die plek niet meer af te staan, Volders was met het behalen van de finale ook reeds zeker van het kampioenschap en is dus de opvolger van Luc Maris.

_SRX8952

_SRX8902

Hiermee nemen we afscheid van het Belgisch Kampioenschap Rallycross. Het 2016-seizoen zal van start worden geschoten 5 & 6 maart 2016! Tot dan!

Back to top button