Steve Volders kampioen van België!

Met een voorsprong van 13 punten op de nummer 2 in het kampioenschap, had Steve Volders voorafgaand aan de laatste ronde van het Belgische rallycross kampioenschap een riante uitgangspositie voor het behalen van de titel bij de Supernationals+.

Toch ging het niet van een leien dakje bij Volders. In de eerste reeks miste Volders zijn start en was op achtervolgen aangewezen. Ook in de semi-finale zag het er oorspronkelijk niet goed uit voor Volders. Maris en De Keersmaecker schoten de Escort voorbij bij de start. Toch was het uiteindelijk Volders die op het hoogste trapje van het podium mocht plaatsnemen. Wij laten de kampioen van België aan het woord.

_SRX8792

Tijdens de aanloop naar deze laatste wedstrijd voor het BK stonden de zenuwen toch wel vrij gespannen want ook al had ik een mooie voorsprong op de rest, het is een mechanische sport waar altijd wat fout kan gaan. De eerste reeks had ik een slechte start waardoor ik midden in het deelnemersveld terecht kwam en me weer naar voren moest knokken. Tijdens één van die inhaalmanoeuvres moest ik door de zandbak wat resulteerde in een 9de tijd.”

_SRX7850

“In de 2de reeks moest ik afrekenen met Michael de Keersmaecker maar ik kon toch een 3de tijd op de tabellen zetten. De 3de reeks werd een achtervolging op Luc Maris die er als een speer vandoor ging bij de start en het hele veld het nakijken gaf; we lukten wel opnieuw een 3de tijd.”

_SRX8908

“In de halve finale vertrok ik als snelste maar werd ik voorbij gestoken door Luc en Michael waardoor het nog een strijd werd om een finaleplaats veilig te stellen. In de finale had ik de leiding maar in de eerste bocht maakte ik een stuurfout waardoor het hele veld me voorbij snelde. Door het wedstrijd-incident en de gekende gevolgen bleef ik alleen over op de eerste startrij. Deze keer kon ik mijn koppositie wel verzilveren en kon ik dit seizoen afsluiten met een mooie overwinning. Ik wil ook nog eens heel het team bedanken voor al hun inspanningen tijdens dit lange en zware seizoen.“, aldus kersvers kampioen Steve Volders.

8T6I4236

Wij van RX-inside willen Steve Volders feliciteren met het behalen van de Belgische titel 2015!

Back to top button