“De titel terug in Rekem!”

Het was alweer een tijdje geleden. De laatste Belgische titel voor Jochen Coox dateerde alweer van 2009. Zes jaar later haalt Coox de Belgische titel terug naar Rekem. Dat ging niet zonder slag of stoot want er moest in de laatste wedstrijd nog altijd een top-3 klassering behaald worden.

Terug naar afgelopen zondag. De laatste manche van het Belgische rallycross kampioenschap. In de achtertuin van Coox, op het Duivelsbergcircuit in Maasmechelen, was er de ontknoping van het Belgische kampioenschap. Met een top-3 klassering zou Coox zich verzekeren van de titel. Met slechts 4 supercars aan de start, leek het vooraf een eenvoudige opgave voor Coox maar het blijft toch een mechanische sport. Na de 3 reeksen wist Coox zich als tweede te plaatsen voor de finale. Jos Jansen reed een hele sterke wedstrijd en noteerde drie keer een scratch. We laten Coox aan het woord.

_SRX7834

Vooraf was ik toch redelijk zenuwachtig. Op zaterdagnamiddag trainden we een paar rondjes en ik had het gevoel dat de krachtbron niet optimaal was. Emil van Trollspeed bekeek de data maar constateerde dat er niks mis was. Toch voelde het niet goed en we besloten dan ook om een gloednieuwe krachtbron in de Scirocco te monteren. Van daaruit ben ik de zondag enigszins behouden gestart. Het was belangrijk om in de eerste reeks een tijd op de klokken te zetten, van daaruit zouden we verder gaan bouwen. De andere twee reeksen besloot ik om zeker geen duel aan te gaan met Jansen om eventuele schade of een uitval te voorkomen.”

_SRX8988

“Het plan voor de finale was duidelijk… geen enkel risico nemen en als tweede aansluiten. Ik werd goed gecoacht via de radio en hoorde al vrij snel dat Ottink achterop raakte. Het was een hele opgave om de zenuwen onder bedwang te houden; ik was lang niet zo snel als in de andere wedstrijden maar onder de streep telt slechts 1 ding… DE TITEL!!!! Deze titel wil ik dan ook opdragen aan mijn fantastische team. Zij hebben er telkens voor gezorgd dat de Scirocco er altijd optimaal bij stond. Daarnaast een dank je wel aan mijn trouwe sponsoren, ook zonder jullie was dit niet mogelijk geweest!

8T6I4316

Dan was er na de finale nog een heel mooi gebaar van Ron Snoeck, die na de finish gelijk de nummer 1 op de wagen van Coox kwam plakken. “Een schitterend gebaar. Ron is een kampioen en een fantastisch mens. Ik hoop dat hij zich van de winter bedenkt en de Supercars-klasse trouw blijft want dat is de plek waar hij hoort! Ik heb ervan genoten om tegen hem te race.”, aldus Coox