PR: Jos Jansen domineert laatste BK wedstrijd!

Op het Duivelsbergcircuit in Maasmechelen viel afgelopen zondag het doek over het Belgisch kampioenschap rallycross 2015. Deze vijfde en laatste wedstrijd beloofde nog best spannend te worden, daar er nog in geen één van de vier RX-categorieën al een beslissing was gevallen. Bij de Supercars kwamen er nog drie piloten in aanmerking voor de titel al was het lokaal matador Jochen Coox die de beste papieren in handen had. Met zes punten voorsprong op onze Hoeseltse drukker en negen eenheden op de Nederlander Ottink had Coox genoeg aan een derde podiumplaats om de titel veilig te stellen. Voor de seizoensfinale kwamen er slecht vier Supercars aan de start na de afzeggingen van Scheveneels en Teurlings om medische redenen.

_SRX7837

Voor de eerste reeks stond Jos na de loting op de vierde startpositie, de pole positie was voor Coox met langs hem Ottink en Snoeck op respectievelijk plaats twee en drie. Het zijn de Nederlanders Ottink en Snoeck die de beste start maken gevolgd door onze man uit Hoeselt en Coox. Wanneer in ronde twee Jos zijn jokerlap afwerkt komt hij op positie twee terug het reguliere circuit op. Nadat ook leider Ottink in de derde ronde zijn jokerlap afwerkt is het Jos die de koppositie kan overnemen en de heatzege pakt. Vanop de pole neemt onze drukker de kopstart in de tweede heat. Wanneer hij in de derde ronde zijn jokerlap afwerkt houdt hij net voldoende voorsprong op Coox en rijd hij zo naar zijn tweede heatoverwinning en bijhorende besttijd. In de derde en laatste heat is het Ottink die de kopstart pakt en meteen in de eerste ronde de jokerlap induikt. Hierdoor kan Jos de leiding overnemen en deze staat hij ook na het nemen van zijn verplichte jokerlap niet meer af en wordt hij als eerste afgevlagd.

_SRX8517

Met een fraaie drie op drie tijdens de kwalificatieheats stond onze drukker op de polepositie voor de grote finale. Langs hem op de eerste rij stonden Coox en uittredend kampioen Snoeck terwijl Ottink vanop de tweede startrij van start ging. Net als in de reeksen stond er in de finale geen maat op onze Hoeseltse drukker en reed hij van start tot finish onbedreigd naar de zege! Ondanks deze tweede opeenvolgende overwinning kwam Jos finaal drie punten te kort voor de Belgische titel. Die ging na een tweede plaats in de finale naar Jochen Coox en zijn VW Scirocco Mk3.

_SRX8984

Reactie Jos:
Het werd een mooie BK seizoensafsluiter, niet alleen omdat we vier maal de snelste waren, maar vooral ook omdat er vele rondetijden bij zaten van rond de 38,8 seconde wat toch zeer snel is. We hebben drie van de vijf wedstrijden gewonnen in het BK, maar omdat ons onterecht een zwarte vlag werd aangesmeerd in Mettet, verloren we uiteindelijk de titel. Al gun ik Coox de Belgische titel van harte. Wat voor mij belangrijker is, is dat we schitterende wedstrijden hebben gereden en zo toch laten zien hebben dat we met de rest mee kunnen, zowel Belgisch als in de Challenge. Ook hierin staan we tweede voor aanvang van de laatste wedstrijd die komend weekend plaats vindt in Italië. Bij deze wil ik ook de mekaniekers nog eens bedanken voor hun schitterende werk, want onze Focus Mk3 staat er altijd in top vorm bij. Verder mag ik ook Julian Godfrey, die ons steeds weer van schitterende motoren voorziet, Intrax Suspension, wat voor ons toch een hele verbetering bleek te zijn, Racing Fuels Belgium alsook de vele supporters niet vergeten voor hun steun. Maar het grote minpunt aan ons seizoen, is dat ons team lid Marc Mas er niet meer bij kan zijn…

8T6I4332

Komend weekend trekt het JJ Racingteam richting het Italiaanse Maggiora waar de slot manche voor de Rallycross Challenge Europe 2015 plaats vindt. Onze drukker zal er zijn tweede plaats in de voorlopige tussenstand gaan verdedigen!