MdK: ” Just for fun!”

Een lange tijd hadden we hem niet meer in actie gezien, maar afgelopen weekend verscheen Michael de Keersmaecker aan de start van de seizoensafsluiter van het BK rallycross. Niet met zijn nieuwe project, de Ford Fiesta SC, maar met de Volvo 242 van Filip Baelus. Onder het motto “just for fun”!

Het leek mij nog eens leuk om met het beest van een 242 van Baelus te rijden. In de training voelde het niet echt naar mijn zin.. terug het gevoel opzoeken en de rempunten opnieuw aftasten. Ik had er ook niet aan gedacht dat de startopstelling van de eerste reeks door loting werd beslist. Dus moest ik hopen op een goede reeks, op binnenkant staan omdat ik met de Volvo niet zo goed weg kom bij de start.”

“De reeksen gingen op zich best goed. De eerste reeks maakte ik een slechte start waardoor ik achter Myny vast kwam te zitten en veel tijd verloor. Resultaat was slechts een 11e tijd. De daaropvolgende reeksen kon ik respectievelijk een 6e en een 4e tijd op de tabellen zetten.”

_SRX7925

“In de semi-finale stond ik als derde op de grid maar met een kanonstart kon ik naar de kop van het veld gaan met Volders en Maris achter mij wat in principe niet houdbaar is voor 6 ronden. En zo was het ook, Maris en Volders weten te passeren maar met een derde plaats wist ik toch de grote finale te bereiken.”

8T6I4112

In de finale lukte me opnieuw een geweldige start en ik dacht alles of niks dus gas open en langs de buitenkant proberen. Toen ik terug naar binnen kwam ging het even fout met De Beuckelaer maar dat was mijn keuze. Dat hoor bij het spel, soms winnen en soms verliezen. Uiteindelijk kwam er een rode vlag omdat De Beuckelaer zwaar gecrasht was. Bij de herstart misten we De Beuckelaer en Maris. Ik had wederom een goede start en ik kon Volders nog een klein beetje volgen maar meer zat er ook zeker niet in.

_SRX8912

Onder de streep ben ik content met de tweede plaats, al moet je ook eerlijk zijn dat je hier onder normale omstandigheden al heel blij moet zijn met een vierde of vijfde plaats. Het leidende trio Bex, Volders en Maris is een klasse apart. Vroeger kon ik deze mannen met strakke lijnen nog wel volgen, maar dat lukt nu echt niet meer. Toch ben ik fier op dat 8 klepperke en dat je met een wagen die niet door ontwikkelt is toch nog kunt aanvallen. Ik heb me goed geamuseerd en ik denk dat het publiek ook genoten heeft! Dikke merci aan Filip en zijn team!“, aldus Michael de Keersmaecker.