Een bewogen weekend voor Luc Maris

Het finaleweekend voor het BK werd na enkele tumultueuze finales nog een druk besproken weekend. Ook Luc Maris was betrokken in één van de incidenten met als voornaamste slachtoffer Danny De Beuckelaer. Maris ventileerde dan ook zijn mening via andere internet-kanalen en doet dat ook nog eens via rx-inside.

Ik betreur het contact met Danny in de finale van afgelopen weekend dat voor hem dramatisch eindigde. Nu, gelukkig is het hoofdzakelijk materiële schade. Wat uiteraard ook niet leuk is maar hopelijk valt alles te herstellen. Ik heb veel respect voor hem, ook als rijder en ik verneem dat hij wel zijn pols bezeerde die hopelijk snel genezen is!

_SRX8945

Naar de wedstrijdfeiten zelf dan. Daarvoor heb ik zwart gekregen maar ik wil het even kwijt zoals ik het heb ervaren. Voor de finishlijn bleef ik aan de buitenkant op de curbstones zodat Danny die buitenkant moest verdedigen , waardoor er aan de binnenzijde een opening ontstond, voldoende om vlug in te duiken. Alles gebeurde ook snel. Danny deed de deur snel dicht toen hij mijn intenties opmerkte. En dan gebeurde het. Maar voor dat contact was ik al aan het remmen, wat te zien is op de film van de Duivelsbergsite en het was heus niet de bedoeling hem smerig aan te tikken! In één van de voorgaande wedstrijden gebeurde iets gelijkaardigs zonder veel erg en kwam hij zich verontschuldigen. Ik denk of hoop dat we beiden realiseren dat een wedstrijdfeit is, rallycross is ook close racen en in fracties van seconden moet vaak worden beslist wat soms tot zulke situaties leidt. Verder zouden,  volgens sommige meningen althans, Volvo’s meer mogen maar de technische controles voor, tijdens en na wedstrijden zijn er ook voor ons, evenals dopingcontroles. Daar kan ik van meespreken.

_SRX8201

Over mijn starts… Na de derde reeks werd ik bij de commissie geroepen op vraag van kijkers achter de draad! Er werd namelijk op film vastgesteld dat ik in de derde reeks vals gestart zou hebben. Maar als het startsysteem dat niet zelf registreert vraag ik me af of het nog voldoet aan rallycross anno 2015?

Nvdr: Wij van rx-inside willen hier absoluut geen polemiek mee starten en hopen uiteraard dat alle betrokken partijen achteraf elkaar de hand kunnen schudden.

Back to top button