Derde Challenge-seizoen eindigt in Italië

In het Italiaanse Maggiora werd de zesde en laatste Challenge-wedstrijd van het seizoen betwist en opnieuw stonden een ruim aantal Belgen en Nederlanders op de deelnemerslijst, hoofdzakelijk in de klassen SuperTouringcars dan. Voor aanvang van de wedstrijd was alles nog onbeslist, maar de ene rijder leidde al ietsje comfortabeler dan de andere.En aan het einde van het weekend waren het de uiteindelijke kampioenen die nog eens de puntjes op de i zetten tijdens de seizoensafsluiter van het RCE.

RAC_2101

Supercars:
De Rus Roman Stepanenko liet er weinig twijfel over bestaan, en veroverde met zijn Citroën C4 de volle puntenpot. Na 4 heats leidde hij de dans en die suprematie zette hij verder met winst in de laatste finale van de dag. WK-habituée René Munnich reed met zijn Audi naar de tweede plek en Jos Jansen werd derde, voldoende om zijn tweede plaats in het kampioenschap te behouden.

RAC_3063

Super1600
De Russen konden dubbel feesten, want Stepanenko’s teammaat bij TT Motorsport, Egor Sanin, was goed voor winst in de Super1600-klasse. In de meest aantrekkelijke klasse van het RCE behaalde Sanin trouwens in vier van de zes wedstrijden het maximum van de punten en tussendoor stond hij met zijn Renault Clio ook zijn mannetje in het Franse Lohéac tijdens het EK voor Super1600 van IMG aldaar. De Let Artis Baumanis eindigde tweede en is ook runner-up in deze klasse. Danny Luyten hield in Italië de Belgische eer hoog en eindigde zesde in de finale.

RAC_3043

SuperTouringcars plus 2000cc
Steve Volders behaalde na een Belgisch onderonsje de titel in de zwaarste klasse SuperTouringcars en was daarmee na het behalen van de BK-titel voor het tweede weekend op rij aan het feest. Davy Leysen werd tweede in Italië en eindigt op plaats 4 in de rangschikking. Naast Volders reden twee andere Belgen een volledig Challenge-seizoen in deze klasse en Filip Vanderheyden eindigt tweede  in de stand voor Herman Van Thielen.

RAC_2909

SuperTouringcars min 2000cc
De Belgen waren elke wedstrijd flink in de meerderheid, maar het was De Tsjech Roman Castoral die in Italië de kroon op het werk zette met een nieuwe overwinning en daarmee de titel op zak stak. Jos Sterkens behaalde daar zijn slechtste resultaat van dit seizoen, maar eindigt toch als tweede voor Joel Strackx die maar liefst 5 maal de derde plek veroverde in de RCE-competitie. Jef Mertens stuurde zijn Corsa naar de derde plaats in Maggiora.

RAC_1812

Daarmee valt het doek over de Rallycross Challenge Europe anno 2015 en is het aftellen naar 2016.