Luyten meet zich met Europese top!

Afgelopen weekend trok Danny Luyten met zijn team richting het Italiaanse Maggiora, alwaar de zesde en laatste ronde werd verreden van de Rallycross Challenge Europe. Met toppers als Sanin, Baumanis, Kucera en August aan de start zou een finaleplaats al voelen als een overwinning voor Luyten. Wij spraken met Danny.

“Na een lange en vermoeiende rit hebben we het circuit bekeken en direct het gevoel van WOW! Eindelijk eens veel onverhard. RX the way it’s meant to be! Gedurende de trainingen bleek wel al snel dat dit circuit ook een hele andere afstelling van de ophanging vereiste. Toch kreeg ik in de trainingen een goed ritme te pakken en het ging steeds sneller. De eerste reeks op zaterdag stond ik gelijk met wat snelle kleppers aan de start. Toch ging het erg vlot, wat resulteerde in een… 5de tijd. Niet slecht…. niet slecht.”

rce-maggiora-finale-11102015-1446-2000px

“Op naar zondag, en de snelheid en constante bleef erin, met nog eens 2 keer een 5de en 1 keer een 7de tijd. Dit resulteerde in een fantastische 5de plaats voor de finale! Maar wat in de andere reeksen ook al een probleem bleek werd hier wederom bevestigd; enorm veel grip waardoor de motor van mijn kleine Yaris er steeds onderdoor ging. Heb iedere start het toerental opgedreven, maar de tarmac bleek hoe langer hoe harder in mijn bandjes te happen. Zelfs in de finale op 7950 toeren… en nog geen wielspin – ongelooflijk wat een grip hier.”

rce-maggiora-finale-11102015-1885-2000px

“Dus als 6 de weg achter Kucera, maar na de joker terug mijn 5de stek kunnen veroveren. Na een “strategisch” tikje van Kucera ging ik iets te breed in een korte knik waardoor hij langs kon. Heb nog een paar keer aangedrongen maar het bleef zoals het was… 6de!”

RAC_2327

“Al bij al eens EINDELIJK een hele wedstrijd kunnen knallen en evolueren en sneller worden. Super-weer, veel Belgen en goed gezelschap zorgden dus voor een MEGA-EINDE van mijn seizoen.”, aldus Danny Luyten.