Uitstapje naar de Estering in Buxtehude

Daar waar het merendeel van de Belgen afgelopen weekend aan de start verscheen in Maggiora, kwamen Stephanie van Lingen, Yves Teelen en Dennis Remans aan de start op de Estering in Buxtehude voor de afsluiter van het Duitse kampioenschap.

Een uitstapje wat gerust een succes genoemd mag worden. Remans wist de overwinning te pakken bij de Super1600-klasse, Teelen werd knap derde en Van Lingen wist na een moeilijke finale nog als 6e te finishen in de A-finale.

We beslisten last-minute om deel te nemen in Buxtehude. Yves en Stephanie wilden nog graag een wedstrijd in het buitenland mee pikken. Zo werd de Fiesta hals over kop klaargestoomd voor de wedstrijd op de omloop nabij Hamburg. De wedstrijd op zich was leuk en vooral in een ontspannen sfeer. We kwamen hier aan de start om ons te amuseren en dat is zeker gelukt. Uiteindelijk pakte ik de overwinning in de S1600-klasse, dus een mooie kers op de taart!“, aldus Remans.

_DSC1320

Dit was mijn eerste ervaring in Buxtehude. Ik was er zelf nog nooit geweest, de anderen wel. Ik vond, naast het feit dat het een heel technisch circuit is, een heel fijn circuit om te rijden. Dit was tenminste een echte ‘rallycross’ervaring en ik heb veel bijgeleerd. We deden vooral mee om wat ervaring op te doen daar, mocht het BK er volgend jaar ook weer doorgaan. De bekers zijn natuurlijk wel mooi meegenomen. De wedstrijd verliep eigenlijk wel goed. Met de tijdstraining had ik een 6de tijd gereden van de 24 deelnemers. Helaas in de eerste 2 reeksen werd ik af en toe wat opgehouden en had ik een 9de en 12de tijd neergezet. De derde reeks heb ik gewonnen en heb ik een 2de tijd neergezet. Daarmee stond ik op de 6de plaats in de A-finale. Hier had ik helaas wat pech in de start omdat ik aan de binnenkant stond werd me de pas afgesneden in de eerste bocht en kon ik pas als voorlaatste vertrekken. Uiteindelijk ben ik hier als 6de geëindigd. Een leuk weekend waar we zeker nog van zullen nagenieten.“, aldus Van Lingen.

_DSC0335

Teelen, die samen met Van Lingen, aan de start kwam bij de Supernationals wist een mooi podium te scoren met zijn snelle Saxo-kitcar. Teelen moest enkel het Scandinavische duo Arwidson en Stokke voor zich dulden.

_DSC1050

Ik vind de Estering een mooi circuit en dit uitstapje is zeker voor herhaling vatbaar. Een technisch circuit maar ik heb wel al op moeilijkere gereden. Naarmate de dag vorderde ging het steeds beter. In het begin had ik wat moeite om de juiste afstelling te vinden voor de Saxo. Uiteindelijk na enkele goede tijden te draaien in de reeksen had ik pole position in de B-finale en hier kon ik met een tweede plaats doorstoten naar de A-finale. Deze verliep zeer goed, aangezien er in de eerste bocht wat oponthoud was en ik langs de buitenkant voorbij kon. Uiteindelijk ben ik hier als 3de geëindigd. Het was een sfeervol weekendje. Een mooie afsluiter van het 2015-seizoen!“, aldus Teelen.

Foto’s: Tristan Müller

Back to top button