“Pech in Italie maar trots op onze EK campagne!”

In het Italiaanse Franciacorta, nabij Brescia, vond afgelopen weekend de laatste ronde plaats van het Europees kampioenschap rallycross, zo ook voor Davy van den Branden. Normaliter spreken we Davy vrij snel na de wedstrijd. Afgelopen weekend lukte dit niet en kregen we de volgende reactie van Davy.Sorry maar het is mij gisterenavond niet meer gelukt om te reageren….. aan het feesten geraakt met de Scandinaviërs (Eklund en Larsson) HELEMAAL TOP !“, aldus Davy.

Dan naar de wedstrijd van afgelopen weekend, waar we graag het woord geven aan Davy zelf.

Ik was er zeer op gebrand om mijn toch wel mooie EK campagne in schoonheid af te sluiten. Het hoofddoel…. mijn Belgische titel verlengen was binnen, dus zonder druk en stress naar Italië ! Daar vonden we een zeer snel (race) circuit terug. Op het rechte stuk kwam ik maar net toe met mijn versnellingen maar in de eerste bocht en op het gravelgedeelte lagen wel mogelijkheden. Dit bewees ik ook tijdens de eerste 2 reeksen. Tijdens de start keek ik de kat uit de boom en kon ik enkele plaatsen winnen en op het gravelgedeelte dat ze gesproeid hadden kon ik met de toppers mee. Een knappe 11e en 13e tijd waren het resultaat. Hierdoor deed ik volop mee voor een plaats in de semi finales!

JN7A0649

Na 1 semi finale en 3 maal als eerste reserve zou het knap zijn om het seizoen zo af te sluiten. Helaas zat het niet mee. Tijdens de start van de 3e reeks moest ik in de remmen voor de eerste bocht en op een droge baan kon ik deze tijd niet meer inhalen. Een 15e tijd algemeen. Mijn hoop lag voor de laatste reeks op zondag bij de weergoden en er wachtte een nat circuit maar tijdens de start brak de aandrijfas……einde ambitie en een einde in mineur!

JN7A2761

Nadat de ontgoocheling weg was mag ik toch wel fier zijn om als enige Belgische vertegenwoordiger een volledig officieel FIA European Championship afgewerkt te hebben. Met een 16e plaats in het eindklassement en 23 punten zijn we zeer tevreden. Een semi finale voor het thuispubliek in Mettet was zeker het hoogtepunt van de EK campagne !! Nu wacht een drukke winter want zowel op gebied van wagen als programma zijn er verschillende mogelijkheden. Ik wil langs deze weg mijn team, sponsors en supporters bedanken voor de ongelofelijke steun en last but not least het RX-inside team om mij te volgen in dit programma !!! BEDANKT !!”

JN7A3128

Wij van RX-inside willen tot slot nog vermelden trots te zijn op Davy van den Branden. Het moge duidelijk zijn dat Davy een tekort aan paardenkrachten had ten opzichte van de toppers. Dit wist hij veelvuldig te compenseren met zijn strijdlust. Wij vonden het een genot om Davy te volgen in zijn Europese campagne en bedanken hem voor de uitgebreide input die wij telkens van hem mochten ontvangen! Good luck for 2016!