Coox: “Een droom die werkelijkheid wordt!”

Regerend Belgisch kampioen Jochen Coox heeft zijn vertrouwde Volkswagen Scirocco ingewisseld voor een Volkswagen Polo uit de stal van Marklund Motorsport (ex Foust en Ekstrom). Afgelopen dinsdagnacht wist Coox, na bijna 5.000 kilometers, zijn nieuwe wapen thuis te brengen. Wij spraken met Coox en stelden hem enkele vragen.

Jochen, gefeliciteerd met je aankoop. Waarom de overstap naar de Polo?
Eigenlijk liggen er meerdere redenen aan ten grondslag waarom we overgestapt zijn op de Polo. Allereerst en ook de belangrijkste reden; de afgelopen jaren heb ik ervaren dat een wagen met kortere wielbasis me beter ligt. Natuurlijk ging de Scirocco het laatste jaar enorm hard, maar ik denk dat ik met de Polo een stuk beter kan. Daarnaast is het met de Polo in het WK Rallycross en het WK Rally uitermate interessant voor ons als VW- en Audi-garagist.”

Hoe kwam de deal tot stand?
We hadden al enige tijd geleden ons oog laten vallen op de Polo. Vorig jaar waren we er al heel dichtbij, maar de Scirocco moest eerst verkocht worden. We hebben de hele tijd een geweldige relatie gehad met Jan Marklund en hij wilde de Foust-Polo zelfs voor ons reserveren. Dit veranderde echter niks aan het feit dat Pippi eerst buiten moest. Ook dit jaar waren we enkele keren heel dichtbij om de Scirocco te verkopen, maar uiteindelijk kwam Koen Pauwels met een bod dat we niet konden weigeren. Vanaf toen is alles in een stroomversnelling geraakt. We hebben gelijk met Jan (Marklund) gebeld en een afspraak gemaakt om de Polo op te halen.

DSRX0296

Wat zijn je plannen voor 2016?
Op dit moment hebben we nog geen plannen voor 2016. De laatste weken is alles zo snel gegaan dat we daar nog niet over hebben nagedacht. We zullen zien, het is nu eerst zaak om de Polo een flinke opfrisbeurt te geven. Zo moet de Polo nog worden aangepast aan de 2016-reglementen, denk hierbij aan de rolkooi etc. Verder gaat de krachtbron terug naar Trollspeed voor een revisie. De komende weken zal ik met mijn team en sponsoren samen gaan zitten om het over onze kalender 2016 te hebben. Het is in elk geval zeker dat we in maart aan de start komen in Maasmechelen. Met name aan het begin van het seizoen wil ik de nodige meters maken om aan de Polo te wennen.