Comeback voor Peter Vingerhoets!

Zijn laatste optreden dateert alweer van de Nederlandse Europese manche in 2011. Peter Vingerhoets besloot in 2011 zijn helm aan de wilgen te hangen. Nu, 5 jaar later maakt de Brabander zijn plannen bekend voor een comeback! Wij spraken met Peter.

Peter.. wat een geweldig nieuws! Kun je uitleggen wanneer je besloot terug te keren als coureur?
In 2010 werd ons zoontje Sam geboren. Daarnaast speelde ook nog het feit dat we het bedrijf van de ouders van Nicole gingen overnemen. Ik heb in 2011 nog het Europese tweeluik in België en Nederland gereden, maar uiteindelijk had ik geen tijd meer voor de Rallycross en dan is de keuze snel gemaakt om het crossen op een lager pitje te zetten. In 2012 verkocht ik de 206 waar ik altijd mee gereden had, maar de auto waar Nicole actief mee was stond nog altijd in de werkplaats. We hadden alle onderdelen nog liggen, en ja zeg nou eerlijk, dan kun je er beter maar weer een auto van bouwen en gaan rijden!

12765702_10205558303619750_1696233542_o

Wat zijn de plannen voor komend jaar?
De eerste wedstrijd in België ga ik vrijwel zeker missen. De Peugeot 206 zal op zijn vroegst klaar zijn voor de testdag in Valkenswaard. Een testdag die ik hard nodig ga hebben! Ik heb de 206 voorzien van een nieuwe voor- en achterwielophanging en deze zou ik graag willen afstellen gedurende de testdag in Valkenswaard. Daarnaast is het na 5 jaar afwezigheid ook een mooie gelegenheid om weer een beetje terug in het ritme te komen. Ik zou heel graag het BELNED-kampioenschap willen rijden want dit vind ik een prachtig initiatief! Met name in Nederland zijn het zware jaren geweest en ik hoop middels de terugkeer van het BELNED-kampioenschap dat we er samen weer wat moois van kunnen maken.

HS2A4667

Waar sta je ten opzichte van de concurrentie?
Op zich is de 206 nagenoeg identiek aan mijn eigen Peugeot uit 2011, die was toen heel erg snel. Ik ben heel eerlijk dat ik niet aan de start kom om als veldvulling te dienen. Als ik aan de start kom dan wil ik winnen. Maar goed, mannen als Van den Branden en Remans hebben de afgelopen jaren natuurlijk niet stil gezeten, maar ik kijk er zeker naar uit om de strijd met deze toppers aan te gaan!

5E5D6291

Wil je tot slot zelf nog iets kwijt?
Ik zou graag zien dat we de Rallycross in de Benelux weer in de lift krijgen. Ik denk dat de verantwoordelijken van België en Nederland iets moois hebben neergezet met het BELNED-kampioenschap. Er is een interessante prijzenpot, dus nu is het de beurt aan de rijders om deel te nemen! De afgelopen tijd heb ik gesprekken gehad met diverse rijders en nagenoeg iedereen denkt er hetzelfde over; als er een mooi deelnemersveld staat, dan rijden we! Als we nu de daad bij het woord voegen dan gaan we hele mooie jaren tegemoet!

Back to top button