Coox: “Op de valreep….”

Zoals bekend kocht Jochen Coox vlak voor de kerst een Volkswagen Polo uit de stal van Marklund Motorsport. De wagen werd in recordtempo gestript en getransporteerd naar Zweden, alwaar IGMAB de benodigde aanpassingen aan de rolkooi moest doen om de wagen conform de reglementen te maken.

Vanmiddag rolde de Polo, alias Victoria, uit de Rekemse werkplaats. Wij spraken met Jochen.

Allereerst moet ik mijn team bedanken. De afgelopen 2,5 weken hebben zij ervoor gezorgd dat ik zondag aan de start kan verschijnen in Maasmechelen. Ze hebben bijna dag en nacht gewerkt om de Polo klaar te stomen voor de openingsronde van het kampioenschap. Een welgemeende dank je wel aan mijn team!”

IMG_4710

We zien dat de Polo niet in de kleurstelling staat zoals deze eerder gepresenteerd werd, hoe komt dat?
“De werkzaamheden bij Gunnarsson duurden langer dan gepland. Hierdoor was de wagen later terug in België als dat we oorspronkelijk dachten. Ik ben blij dat we de Polo startklaar hebben maar er was helaas geen tijd meer om de wagen te spuiten. We hebben elke minuut hard nodig gehad om Victoria startklaar te krijgen, vandaar dat we nu in het wit starten. Volgende week zullen we de Polo van een kleur voorzien.”

IMG_4714

Wat zijn de verdere plannen dit seizoen?
We hebben nog steeds geen plannen gemaakt. We zullen zien hoe het de eerste koers zal gaan, daarna kijken we verder. Op zich wil ik heel graag het Belgische kampioenschap rijden, maar dan moeten de andere rijders deze plannen delen want ik voel er weinig voor om alleen te starten. Ik zou graag wat EuroRX-wedstrijden rijden maar het is nog te vroeg om daar concrete uitspraken over te doen, al ziet het voor Mettet wel goed uit. We gaan eerst eens kijken hoe het komende zondag gaat en dan kijken we wel verder.”

IMG_4713a

Wat verwacht je van de wedstrijd van zondag?
Het is afwachten. De oorspronkelijke planning was dat we uitgebreid zouden testen in Essay, maar dat is er niet van gekomen. Mijn eerste meters zal ik zaterdag maken na de VAS-wedstrijd. Zondagmorgen gaan we proberen om een aantal keren te trainen alvorens de eerste reeks van start gaat. We gaan het weekend rustig opbouwen. Ik denk dat Jos (Jansen) favoriet is voor komende zondag, maar zodra we de Polo onder de knie hebben zullen we hem zeker flinke tegenstand kunnen bieden!” 

Back to top button