Openingsronde BK: “Saving the best for last”

Zondag 6 maart stond op het Duivelsbergcircuit te Maasmechelen in het teken van de aanvang van een nieuw Belgisch rallycross-seizoen. Meer dan ooit winnen de Supernationals-klassen aan belang waarbij de klasse onder 2 liter het belangrijkste aandeel vormt. Niet dat de andere klassen vervelen, want de kwaliteit is er zeker met onder meer uiteraard het nieuwe wapen van Jochen Coox bij de Supercars, de VW Polo ex-Marklund Motorsport.

De dag verliep relatief rustig tijdens de openingsmanche van het Belgische rallycross-seizoen en de kampioenen van afgelopen jaar, Steven Stessens, Steve Volders, Davy Van Den Branden en Jochen Coox prijkten na drie heats op de eerste plaats in hun klassen, respectievelijk Supernationals min 2000cc, Supernationals plus 2000cc, Super1600 en Supercars.

Het weer speelde zeker een rol en de omloop lag er verraderlijk bij wat menig rijder er toe aanzette voorzichtigheid in te bouwen en ook in de finales leek die trend zich aanvankelijk verder te zetten.

Zo won Steven Stessens in zijn klasse terwijl Martijn Vanhove vanop plek twee het tempo niet helemaal kon bijbenen. Dè verrassing kwam van Danny De Beuckelaer die zich een goede leerling toonde door in zijn debuut met de Volvo C30 onmiddellijk een derde plaats in de wacht te slepen.

DSRX2343

In de klasse Super1600 stond er dan weer geen maat op Davy Van Den Branden die er nooit een geheim van maakt dat vochtige omstandigheden zijn ding zijn. Op respectabele afstand volgden Thijs Heezen en Pascal Roumans, die de derde plaats van Dennis Remans wist af te snoepen.

DSRX2428
Vanaf de finale van de Supernationals plus 2000cc gingen de hemelsluizen open. In die finale ging de overwinning verrassend naar Kristof Bex. Volders moest immers tweemaal jokeren na een valse start. Bert Bosmans volgde een eind later op de derde plaats met de ex-Maris-Volvo.

DSRX2489

Hèt spektakel kwam helemaal op het eind nadat tijdens de finale van de Supercars de omloop helemaal blank werd gezet tijdens een heuse wolkbreuk. Zowat elke rijder ging wel in de fout en na een reeks positiewisselingen leek Johnny Verkuringen op weg naar de zege in de ex-Van Mechelen-Subaru. Maar dan ging ook die in de fout en was het alsnog Jochen Coox die de nieuwe VW Polo meteen de eerste zegebloemen schonk. Coox kreeg overigens na pech tijdens de heats nog een versnellingsbak van concurrent Jos Jansen om de finale te kunnen afwerken. Een mooi gebaar dat meteen de collegialiteit toont die vaak in deze sporttak aanwezig is.

12810016_1089400141080848_872878631_o

De volgende wedstrijd tellende voor het BK wordt in het Britse Lydden Hill verreden, eind maart tijdens het Paasweekend.

Back to top button