Jochen Coox wil proeven aan EuroRX!

Regerend Belgisch kampioen Jochen Coox zal tijdens de openingsronde van het Europees kampioenschap (EuroRX) in het Belgische Mettet op 14 en 15 mei zijn opwachting maken. Naast de wedstrijd op Belgische bodem heeft Coox ook ingeschreven voor de wedstrijd in het Zweedse Höljes!

DSRX1239

Het feit dat Coox heeft ingeschreven betekent echter nog geen definitieve deelname. Sinds dit jaar geldt in zowel het Wereldkampioenschap, als ook in het Europees kampioenschap een maximum aantal deelnemers. Zo worden er bij Supercars/EuroRX maximaal 25 rijders/teams toegelaten. Mochten er in het Wereldkampioenschap minder dan 20 deelnemers zijn dan geldt er voor EuroRX een maximum van 30 rijders/teams. Conform reglementen hebben de permanente rijders in EuroRX voorrang, gevolgd door teams die in 2015 al eens aan de start verschenen. Daarna zal voor Coox het verlossende woord moeten volgen! Vooralsnog zal het derhalve afwachten worden.

DSRX1550

Jochen Coox over zijn besluit om aan EuroRX te proeven: “Ik denk dat we met de VW Polo een enorm goede wagen hebben. Een wagen waarmee ik me eens graag zou willen meten met de Europese toppers. Laat ik vooropstellen dat we trouw blijven aan het Belgische kampioenschap, maar daarnaast zouden we ook eens heel graag aan enkele Europese wedstrijden proeven. De wedstrijd in Höljes staat al heel lang op mijn verlanglijstje, evenals de wedstrijd voor thuispubliek in Mettet. We gaan zien waar we staan, maar laten we eerst afwachten of we ook daadwerkelijk op de grid mogen verschijnen.

DSRX1569

Hoe ziet verder de planning uit van 2016?
Zoals gezegd blijf ik trouw aan het Belgische Kampioenschap. Ik hoop dat Jos, Johnny en Wil ook blijven deelnemen. Daarnaast gaan we volgende week op bezoek bij de Engelsen, wat me ook een leuke krachtmeting lijkt. In juli komen de Engelsen naar Maasmechelen en dan hebben we nog de ontmoetingen met de Duitsers. Op zich is de Belgische kalender interessant al hoop ik in de loop van het jaar of uiterlijk volgend jaar nog enkele vaste deelnemers te mogen begroeten. Voor wat betreft EuroRX zullen we moeten afwachten hoe het gaat, misschien pakken we aan het eind van het seizoen nog een wedstrijd mee maar dat zal dan een last-minute beslissing worden. Voor nu kijk ik enorm uit naar de wedstrijd in Lydden Hill!”, aldus Coox.

Back to top button