BRX: Titelkandidaten geplaagd door pech!

Voor de tweede wedstrijd van het Belgische Rallycross kampioenschap maakten de teams gedurende de Paasdagen de oversteek naar het Engelse Lydden Hill. Op het historische circuit in Kent werd er samen met de Engelsen gereden, die op hun beurt ook de tweede ronde van hun kampioenschap reden.

De weersvoorspellingen speelden vooraf vooral in de kaarten van de regenspecialisten. Toch werd de wedstrijd op Engelse bodem grotendeels in droge omstandigheden afgewerkt.

Supercars
De Belgische supercar-rijders konden hun mouwen opstropen! Maar liefst 15 Britten prijkten op de deelnemerslijst in de koningsklasse. Met toppers als Liam Doran, Kevin Procter en regerend kampioen Julian Godfrey wisten de Belgen dat ze stevig aan de bak moesten. In de reeksen was het Rekemnaar Jochen Coox die zich met de Britse toppers wist te mengen, maar de VW Polo moest in de derde reeks met motorproblemen aan de kant. Einde wedstrijd voor de regerend Belgisch kampioen. Vice-kampioen Jos Jansen weet de semi-finales te behalen, maar wordt in deze finale geplaagd door versnellingsbakproblemen. Uiteindelijk weet enkel Johnny Verkuringen met zijn Subaru Impreza door te stoten naar de grote finale. In deze finale weet hij alle schermutselingen te ontwijken en uiteindelijk keurig als vierde te finishen achter de Engelsen Rooke, Flaherty en Grint. Verkuringen mag voor de Belgische rangschikking 20 punten achter zijn naam bijschrijven en neemt hiermee de leiding in het kampioenschap over.

DSRX4221

Super1600
Ook in deze klasse mochten de Belgisch/Nederlandse deelnemers niet klagen over gebrek aan tegenstand. Het Set-Promotion-team kwam met maar liefst 3 Renault Twingo’s aan de start. Tel daar de Europese toppers Linnemann en Navickas bij op en je waant je in een Europese topwedstrijd! Het Set-promotion-trio domineerde de eerste en tweede kwalificatiereeks, maar kwam vervolgens niet meer aan de start. Ulrik Linnemann moest reeds op zondagavond de handdoek in de ring gooien met technische problemen. Ook in deze klasse kende de nummer 1, Davy van den Branden, technische problemen. De Citroen DS3 kwam bij de start van de derde reeks niet van zijn plek (cardan) en zo werd ook Van den Branden tot een opgave gedwongen. De finale werd uiteindelijk gewonnen door Navickas. Dennis Remans kan nog redelijk partij geven en pakt de volle buit voor het Belgische Kampioenschap, gevolgd door Thijs Heezen en Willem Veltman.

DSRX3609

Supernational+
Steve Volders en Kristof Bex kregen het Engelse publiek op de banken. Het duo vocht het hele paasweekend geweldige gevechten met mekaar uit. Uiteindelijk is het Volders die als eerste de meet aan weet te tikken, op de voet gevolgd door Bex. Jos Sterkens, met nieuwe motor in zijn Volvo C30, weet als derde te finishen! Rookie of the year 2015, Stephanie van Lingen, bleek de publiekslieveling te zijn. Van Lingen beleeft een zeer sterk weekend en wordt keurig als vierde geklasseerd!

DSRX3520

Supernational-
De “kleine” supernationals kennen dit jaar een uiterst competitief startveld. Zo gingen de kwalificatiereeksen respectievelijk naar Lambers, Van Beers en Stessens. Echter waren ook de bekende namen als Teelen, Vanhove, Mertens, Neyens en Kasse steeds in de voorhoede te vinden. In de semi-finale werd het publiek opgeschrikt door een zware crash van Jef Mertens. De Corsa-rijders probeerde in de chicane Tessa Mentens te passeren, werd hierbij gekatapulteerd en de Corsa sloeg enkele malen over de kop. Gelukkig stapte Mertens ongedeerd uit. De grote finale valt uiteindelijk ten prooi aan Dave van Beers, gevolgd door Steven Stessens en Martijn Vanhove.

DSRX3556

Het Belgische kampioenschap zal zijn weg vervolgen op 16 mei 2016 op het circuit Jules Tacheny in Mettet.

 

Back to top button