NLRX: Een zeer geslaagde seizoensopener in Valkenswaard!

Zondag 10 april werd op het Eurocircuit te Valkenswaard de eerste van vier wedstrijden verreden tellende voor het Nederlands kampioenschap. De wedstrijdpunten konden, voor wie de BelNed-sticker op zijn wagen had kleven, ook in rekening gebracht worden voor de BelNedcup, een initiatief van de mensen van het Eurocircuit en Ludo Helven.

Die BelNed-cup leek voor een voorzichtige heropflakkering te zorgen voor het NK in Valkenswaard, want afgelopen jaar rond hetzelfde tijdstip stonden er nauwelijks 30 deelnemers aan de start.

DSRX4493

Supercars
Vooral de klasse Supercars blijft het moeilijk hebben, maar het feit dat er opnieuw wagens van deze klasse aan de start stonden was al een schitterend gegeven. In de eerste heat liet Jos Jansen zich nog verrassen, maar in de finale wist de Limburgse drukker met zijn Focus de Subaru van Johnny Verkuringen achter zich te laten. De derde man, Wil Teurlings was zowat halfweg al tot de opgave gedwongen.

DSRX5853

Super1600
In de klasse Super1600 liet Peter Vingerhoets zich bij zijn come-back meteen gelden en hij prijkte na optelling van de reekspunten dan ook op de eerste plaats. Een andere Nederlander, Thijs Heezen, zette zijn Ford Fiesta op de tweede stek voor de finale en Davy Van Den Branden was eerste Belg. Na de heats bleek al dat het niveau kort bij elkaar lag en de finale resulteerde in een mooie driestrijd waarbij Van Den Branden beide Nederlanders toch wist te verschalken in de start. De Belgisch kampioen verdedigde zijn eerste plek met verve en hij vierde bij het vallen van de zwart wit geblokte vlag dan ook uitbundig.

DSRX5626

SuperTouringscars-
In de klasse SuperTouringcars onder 2000cc verdeelden Peter van de Wege en Danny De Beuckelaer de besttijden en na drie reeksen stonden de Nederlandse amazones Claudia Smits en Mandy Kasse respectievelijk op drie en vier. De Beuckelaer diende na aan valse start in de finale tweemaal te jokeren waardoor Van de Wege iets makkelijker naar de overwinning kon rijden, op een kleine afstand nagezeten door Claudia Smits en Mandy Kasse. De Beuckelaer wist uiteindelijk nog vierde te eindigen.

DSRX5714

SuperTouringcars+
De finale bij de SuperTouringcars  boven 2 liter  werd lang gedomineerd door het duo Steve Volders en Kristof Bex. Nadat Bert Bosmans het snelst uit de startblokken kwam zette het tweetal reeds na amper een halve ronde orde op zaken. Naar het einde toe viel Bex nog terug en was het Bosmans die na Volders op plaats twee finishte voor de Volvo S40 van Bex.

DSRX5811

De volgende wedstrijd te Valkenswaard vindt plaats op zondag 8 mei.

Back to top button