MdK tevreden over zijn eerste optreden in EuroRX!

Het was lang wachten maar afgelopen weekend was het dan zover, de langverwachte comeback van Michael de Keersmaecker met zijn bloedmooie Ford Fiesta. Het circuit Jules Tacheny in Mettet was het decor van de openingsronde van het Europees kampioenschap rallycross.

Voor het weekend spraken we met MdK over zijn verwachtingen. “We hebben geen enkel testwerk met de wagen kunnen doen dus ik durf vooralsnog geen uitspraken te doen. Het zou mooi zijn als we de reeksen kunnen uitrijden en dan zien we wel waar we staan ten opzichte van de toppers.”

DSRX2074

Gedurende de vrije training op zaterdagochtend werd er aan de afstelling van de Fiesta gewerkt. Tevens reed De Keersmaeker eenmaal vroegtijdig naar de paddock; een gescheurde darm aan de turbo zorgde ervoor dat de man uit Londerzeel geen vermogen meer in zijn bolide had. Het JDK-team bracht de Fiesta echter weer in perfecte staat aan de start voor de eerste reeks.

DSRX0304

In de twee reeksen op zaterdag weet MdK respectievelijk een 13e en een schitterende 8e tijd op de tabellen te zetten, iets wat hem zeker uitzicht zou geven op een plek in de semi-finales. Op zondag werden er nog 2 reeksen verreden. In Q3 klokte MdK een 17e tijd. In de vierde reeks zou een toptijd nodig zijn om een plek in de semi’s af te dwingen. In de vierde reeks moest De Keersmaecker echter vroegtijdig de handdoek in de ring gooien. Een tik op het achterwiel bij de start zorgde voor een gebroken achterwielophanging.. einde wedstrijd.

DSRX3069

Uiteindelijk is het weekend beter verlopen dan gedacht. We hebben eigenlijk geen noemenswaardige problemen aan de Fiesta gehad, al kom ik qua vermogen nog wel een pak te kort. Op de rechte stukken zag ik mijn concurrenten aan de horizon verdwijnen. Na 2 reeksen zaten we op koers om een plek in de semi’s te bemachtigen, helaas ging het op zondag een stuk minder. Onder de streep ben ik tevreden, we hebben nog wat werk te verzetten maar ik heb er alle vertrouwen in!“, aldus Michael de Keersmaecker