BK Mettet met een vleugje WK

Het BK Rallycross sloot op Pinkstermaandag een goed gevuld rallycross-weekend af en kreeg dankzij de deelname van VW Team Zweden en Team Austria meteen een klein WK-tintje bij de Supercars. Ook het Poolse team Lotos zette een wagen in bestuurd Martin Kaczmarski. Na het noodgedwongen forfait van Jochen Coox waren Jos Jansen en Johnny Verkuringen nog de enige Belgen in de koninginneklasse van Rallycross. Normaliter nam ook Mattias Ekström bij wijze van test deel op maandag, maar tijdens de ochtendtraining werd zijn Audi S1 reeds afgesleept.

Supercars
VW Team Zweden demonstreerde van bij aanvang en in de finale was het Anton Marklund die na de opgave van zijn teamgenoot Johan Kristoffersson het pleit in zijn voordeel beslechtte. De Pool Kaczmarksi zag als tweede de zwart-wit geblokte vlag en Jos Jansen werd derde voor de Rus Timur Timerzyanov. Johnny Verkuringen sloot af op een vijfde plek. Voor aanvang van de wedstrijd werd overigens beslist (op verzoek van de WK-teams) dat enkel Jansen en Verkuringen punten konden scoren, wat het forfait voor Coox nog zuurder  maakte.

BK RX 2016 Mettet 1336

Super1600
In de klasse Super1600 reed Dennis Remans naar een mooie overwinning met zijn Ford Fiesta en was Steve Otzer tweede voor Davy Van Den Branden. Die laatste kreeg problemen met zijn Citroën DS3 en moest zich nog reppen om derde te worden.

BK RX 2016 Mettet 595

Supernationals+
In de klasse Supernationals boven 2 liter noteerden we enkele verrassende wendingen. Zo diende Kristof Bex in zijn halve finale plots de strijd te staken omwille van problemen met de gaskabel. Steve Volders kon dan weer wel probleemloos doorstoten naar de finale. Ook daar leek de Escort-rijder op weg naar winst tot hij  plots door een spin in de joker-sectie Bert Bosmans in zijn Volvo 242 een vrijgeleide naar de overwinning gaf. Stéphanie Van Lingen werd verdienstelijk derde.

BK RX 2016 Mettet 1306

Supernationals-
In de klasse Supernationals onder 2 liter gingen Danny De Beuckelaer (Volvo) en Mandy Kasse (Ford Fiesta) met hun Touringcars  door op het elan van het EK. Kasse viel echter uit in haar halve finale terwijl De Beuckelaer er wel in slaagde het werk af te maken. De Beuckelaer overtuigde de hele dag en ook in de finale stond er deze keer geen maat op de Volvo-rijder. De opgave van de dag voordien in de halve finale van het EK was meteen vergeten. Martijn Vanhove en Kurt Lambers werden respectievelijk tweede en derde.

BK RX 2016 Mettet 2590

Het Belgische kampioenschap zal worden vervolgd op 18 en 19 juni op de Duitse Estering nabij Hamburg.