Groep B’s naar Duivelsbergcircuit

Het BK trekt halfweg nog naar Buxtehude voor de laatste buitenlandse trip van dit seizoen. Ondertussen bereikte ons vanuit Groot Brittannië het nieuws dat minstens twee Groep B-wagens nog eens over het Duivelsbergcircuit zullen scheuren tijdens de BK-wedstrijd van 17 juli in Maasmechelen. Twee tot de verbeelding sprekende Metro 6R4’s maken dan hun opwachting en doen vervlogen tijden herleven en dat in het kader van het Brits kampioenschap dat op tegenbezoek komt nadat eerder dit seizoen het BK over de plas trok.

RXI_IMG_1339

In het Brits kampioenschap is er namelijk de Retro klasse en die categorie lijkt in de lift te zitten. Rob Gibson en Mark Flaherty zullen elk een Metro besturen. Flaherty gaf dit mee aan Motorsport News (UK) : “Lydden was enorm plezierig, de laatste keer dat ik een Groep B-wagen bestuurde was 24 jaar geleden, het was dus mooi om er nog eens in plaats te nemen. Het is erg verschillend van de huidige Supercars, zo is er geen electronica, geen ALS noch launch control. In Lydden deden we nog enkel demo’s maar in België strijd ik mee in de Retro klasse en hopelijk kan ik een mooi duel aangaan met Rob Gibson. Mijn zoon Mitchell zal daar ook rijden en dat met een RX150.”

RXI_DSCF7701

Ook de leider in het Retro-kampioenschap, Ray Morgan, zal niet ontbreken terwijl Barry Stewart aan de start komt met een Porsche 911.

We zijn dus nog meer dan een maand verwijderd van de juli-wedstrijd, maar die manche van het BK/BRX belooft nu reeds een topper te worden.

(foto’s RallycrossBRX.com)

Back to top button