Coox tevreden na probleemloos weekend!

Na de problemen met de krachtbron gedurende het WK in Mettet en eerder tijdens het BK in Lydden Hill, werd er afgelopen week in de Rekemse garage een splinternieuwe krachtbron van Trollspeed in de VW Polo van Jochen Coox gemonteerd. Hiermee zouden de eerdere problemen tot het verleden moeten behoren.

Vol vertrouwen werd er afgelopen vrijdag afgereisd naar het noord-Duitse Buxtehude, nabij Hamburg. De Estering behoort tot de favoriete circuits van de man uit Rekem. Niet enkel de Belgen kwamen aan de start op de Duitse omloop; ook voor het Duits kampioenschap werd een ronde afgewerkt. Zo werden de reeksen samen gereden met namen als: August, Meyer, Schomaker en Münnich, waarbij laatstgenoemde had ingeschreven had voor het BK.

rac_9104-1500px
Ik rijd hier enorm graag. Vanuit de tijd dat ik nog het Duitse kampioenschap reed ken ik hier veel mensen en zijn er altijd fans die me hier komen bezoeken in de paddock. Dit weekend zien we meer als een test. De mannen van Trollspeed hebben er alles aan gedaan om de eerdere problemen te verhelpen. Ik heb hier de beschikking over een hagelnieuwe krachtbron. We gaan het rustig aan opbouwen en vooral geen risico’s nemen om schade aan de wagen te voorkomen met Höljes in het vooruitzicht.“, aldus Coox

dsc02039-1500px

Op zaterdag werd er reeds getraind op de Estering en in de late namiddag was er nog de eerste kwalificatiereeks. We laten Jochen aan het woord:
De training gingen op zich wel aardig, al moesten we de Polo twee maal vroegtijdig aan de kant zetten met een technisch probleem. In de paddock aangekomen bleek het twee keer een heel klein probleem te zijn, dus dat werd dan ook snel verholpen maar de eerste kennismaking met de nieuwe motor was zeer positief! In de eerste reeks had ik een gevecht met Jos Jansen. We kwamen met elkaar in aanraking en hierbij brak mijn stuurstang.. einde dag 1.”

rac_7673-1500px (2)

Voor de zondag werden er nog 2 kwalificatiereeksen geserveerd en de finales. In de resterende reeksen was Rene Münnich een maatje te groot voor onze Belgen, maar Coox had zeer mooie gevechten met Jos Jansen. Beide kemphanen stonden dan ook gezamenlijk met Münnich op de eerst rij van de beslissende finale.

rac_9624-1500px (1)

Zoals in de reeksen ook al werd bevestigd, stond er geen maat op Rene Münnich met zijn Seat. Zo verdween de zwarte Seat bij de start al snel aan de horizon, gevolgd door Jansen en Coox. Uiteindelijk weet Coox zijn Polo in de “Sparkassenkurve” voorbij te steken aan de blauwe Focus van Jansen. Toen Coox zijn joker speelde wist Jansen de tweede positie, achter Münnich, weer te veroveren en zo kwam het trio ook over de meet. Johnny Verkuringen finisht als vierde.

rac_9625-1500px (1)

Ik ga met een positief gevoel weg uit Buxtehude. We hebben nog wat problemen om de power goed aan de grond te krijgen maar dat krijgen we nog onder controle. De nieuwe motor van Trollspeed is een pareltje! De krachtbron heeft het hele weekend geen enkel probleem opgeleverd, dus dat geeft het nodige vertrouwen. Ik heb in de finale geen enkel risico genomen, ik kon Jos (Jansen) goed volgen en wist hem in de hairpin ook te passeren. Mijn joker deed ik iets aan de voorzichtige kant en toen ik terug kwam op het circuit kon Jos de tweede plek overnemen. Ons weekend is echter geslaagd. We kwamen hier aan de start als test voor Höljes en ik moet zeggen het was zeer geslaagd! Samen met de mannen van Trollspeed en Öhlins gaan we de wedstrijd nog analyseren zodat we goed voorbereid richting Zweden kunnen gaan! Een wedstrijd waar ik overigens al heel lang van droom. Via deze weg wil ik dan ook de mensen bedanken die dit avontuur mede mogelijk maken: mijn trouwe sponsors, mijn geweldige team, maar zeker ook de mensen van Trollspeed! Bring on the magic!”

Foto’s: Ralf Hofacker

Back to top button