BK + BRX = Topspektakel!

Afgelopen weekend was het nog eens een gezellige drukte in de paddock, op het circuit en in de publiekszone van het Duivelsbergcircuit te Maasmechelen. Dat was mede te danken aan het Brits kampioenschap dat het Belgisch kampioenschap kwam aanvullen tijdens een mooi zomerweekend. Meer dan 100 deelnemers zorgden mee voor topspektakel met als apotheose een Supercar-finale waarin de piepjonge Brit Dan Rooke zijn talent nog maar eens toonde op voor hem nieuw terrein.

Supercars
Onze Supercars-rijders hadden deze wedstrijd met stip aangeduid om hun krachten te meten met een stevige delegatie Britten. Jochen Coox diende echter in zijn eerste reeks al op te geven na contact met de Brit Ollie O’ Donovan. Een moeilijke start voor de Rekemnaar, die hij niet meer kon goedmaken na technische problemen in de tweede heat.

DSRX1519

Dan verliep het Jos Jansen en Johnny Verkuringen ietsje beter, maar ook zij maakten de nodige foutjes in hun poging de Britten te verslaan. Zo liep het voor Jansen mis tijdens de derde en laatste heat bij het uitkomen van de joker en ook Verkuringen verkeek zich tijdens de reeksen een keer op nagenoeg dezelfde plek. Terwijl Jansen en Verkuringen wel wisten door te stoten naar de finale kon Coox vanop de laatste plek in zijn halve finale niet ver genoeg doorschuiven om alsnog een plek in die finale af te dwingen. Twee Belgen versus vier Britten dus in de finale. Het was Dan Rooke die met zijn DS3 na de heats ook domineerde in de eindstrijd. Julian Godfrey, regerend Brits kampioen, werd tweede en Ollie O ‘Donovan sloot aan als derde.

DSRX3246

Super1600
Ook de Super1600-rijders kregen gezelschap van enkele Britten, waarvan Paul Coney met een Corsa en ook Tistan Ovenden (Suzuki Swift) de finale wisten te behalen. Voor de overwinning was er een duel tussen Peter Vingerhoets en Davy Van Den Branden, maar nadat beiden hadden gejokerd wist Peugeot-rijder Vingerhoets met enige voorsprong een overtuigende overwinning te behalen. Van Den Branden eindigde tweede voor een uitstekend presterende Gerjo De Brouwer. Dennis Remans werd slechts vierde en moest zodoende de leiding in het kampioenschap overdragen aan Davy van den Branden.

DSRX3086

Supernational-
Drie starts waren er nodig vooraleer de finale van de Supernationals min 2 liter goed en wel onderweg was. Daar was Peter Van De Wege uiteindelijk de beste met de Toyota Yaris voor de BMW van Kurt Lambers en de Peugeot van Kris Bammens. Mike Ubben, die zich via de Q-finale naar de finale wist te werken, eindigde netjes vierde.

DSRX2662

Supernational+
In de klasse Supernationals plus 2 liter stond er dit keer geen maat op Kristof Bex met zijn Volvo. De leider in het kampioenschap, Steve Volders, kon Bex nooit echt bedreigen en maakte zelfs nog een foutje waardoor hij vrede moest nemen met plaats drie na Bert Bosmans.

DSRX3330

De volgende wedstrijd voor het BK vindt plaats op 11 september, ook op het Duivelsbergcircuit en dan komen de Duitsers op bezoek.

Back to top button