RCE: Jochen Coox superieur!

Afgelopen weekend streek de Rallycross Challenge Europe neer in Maasmechelen voor de vierde ronde van hun kampioenschap. Voor Jochen Coox was dit de ideale gelegenheid om extra meters te maken in de Polo en deze verder op punt te stellen. 

Voorafgaand aan het weekend spraken wij met Jochen Coox.
We hebben last-minute ingeschreven voor de wedstrijd in onze achtertuin. Het doel is met name om extra meters met de Polo te maken, maar als we aan de start komen dan willen we natuurlijk ook graag winnen. Ik ben benieuwd naar de krachtmeting met Mandie (August) en CSUCSU op mijn eigen thuiscircuit. In Buxtehude was Mandie behoorlijk snel en CSUCSU kom ik regelmatig tegen op de Europese circuits. We zullen zien waar we op het einde van het weekend staan!

DSRX3336

Na de trainingen op zaterdag stond er later die dag de eerste kwalificatiereeks op het programma. Bij de loting voor de startopstelling was Coox de pole position ten deel gevallen. Tegenstanders in deze reeks waren Verkuringen en Tikkerbär. Coox kwam iets minder goed uit de startblokken maar weet toch als eerste de eerste rechtse in te duiken. De Rekemnaar wint zijn reeks overtuigend en klokt de snelste tijd! Mandie August volgt op plek twee op 4 seconden van Coox.

DSRX4060

Op zondag gaat Coox door op zijn elan. Ook in de twee volgende kwalificatiereeksen noteert hij de snelste tijd. Enkel de vierde reeks moet de garagehouder uit Rekem aan Johnny Verkuringen laten. Na de reeksen spraken wij met Jochen.

De Polo gaat steeds beter en beter. Gisteren in de trainingen hebben we gewerkt aan het verbeteren van de tractie. Vandaag hebben we geprobeerd om onze starts te verbeteren en dit lijkt er nu ook goed uit te zien. De reeksen gingen zeker goed met 3 maal een scratch. Enkel in de vierde reeks kon ik geen snelste tijd noteren nadat ik een aanraking had met Mandie August en de stuurinrichting van de Polo beschadigd raakte. Mandie kwam na de reeks gelijk naar me toe om zich te verontschuldigen. Ik zei dat dit bij racen hoort en dat het geen probleem was. Ik kijk vol vertrouwen uit naar de finale!”

DSRX5077

In de grote finale was het de witte Polo die plaats mocht nemen op pole position. Naast Coox op de eerste rij waren het Verkuringen en Mandie August. Flaherty, CSUCSU en Tikkerbär maakten de grid compleet. Bij het startsein was het Coox die er als een haas vandoor ging, op de voet gevolgd door Verkuringen. Achter het leidende Belgische duo was er een stevig gevecht tussen Flaherty, August en CSUCSU. Uiteindelijk is het de Hongaar die de derde plek weet op te eisen, dit echter op redelijke afstand van het duo Coox en Verkuringen, die ook in deze volgorde over de meet komen.

DSRX5325

Na de teleurstelling van afgelopen maand, de wedstrijd met de Engelsen, smaakt dit toch bijzonder goed. We hebben veel kunnen rijden en zo hebben we de auto steeds een beetje beter gemaakt. Nu de Polo ook betrouwbaar is kan ik eindelijk voldoende meters maken op het circuit. Deze overwinning draag ik op aan mijn team die telkens weer voor me klaar staan en er voor zorgen dat Victoria telkens weer in topconditie aan de start verschijnt!“, aldus Coox.