BRX: Titelkoorts stijgt

Afgelopen weekend werd op het Duivelsbergcircuit alweer de voorlaatste BK-wedstrijd van 2016 afgewerkt.

De kaarten worden stilaan definitief geschud en dat zorgde vaak voor stevige strijd, samen met het aangename zomerweer is dat ideaal voor het publiek om te genieten van een leuke dag rallycross. Zéker omdat ook de Duitsers op tegenbezoek kwamen. Daarbij werd het Supercarsveld aangevuld met onder meer de Audi van Mandie August en de ex-Snoeck-Seat van Bernd Schomaker. Na de heats werd het BK- en DK-veld echter gesplitst.

dsrx5865

Supercars
Bij de Supercars heerste Jos Jansen en na zijn winst kan de Limburgse drukker beginnen rekenen. Twee reekstijden neerzetten in oktober en de titel is normaliter binnen. Het scenario tijdens de finale speelde verder in zijn kaart. Johnny Verkuringen kwam dan wel tot verrassing van iedereen het snelst uit de startblokken maar nadat hij even na Jochen Coox de jokerronde voor zijn rekening nam, zat het Belgische duo vast achter de Fiesta van Andreas Steffen. Dat gaf Jos Jansen voldoende ademruimte om de zege veilig te stellen met zijn Ford Focus. Coox werd tweede, gevolgd door Verkuringen.

dsrx6861

Super1600
In Super1600 gaan we naar een enorm spannend einde. Dennis Remans hield immers de zegebloemen in Limburg, voor Davy Van Den Branden die na remproblemen de schade zodoende nog wist te beperken. Het duo gaat met gelijke punten naar de slotwedstrijd in oktober.

dsrx6234

Supernational+
Bij de Supernationals boven 2 liter was het Kristof Bex die met de Volvo S40 voor kampioenschapsleider Steve Volders kon blijven. Volders lijkt wel genoeg voorsprong te hebben om opnieuw de titel te veroveren. Bex herhaalt daarmee zijn exploot van de voorgaande wedstrijd in juli. Met Bert Bosmans die derde werd stond er een tweede Volvo-rijder op het podium.

dsrx6482

Supernational-
In de klasse onder twee liter was het Danny De Beuckelaer die de volle puntenpot pakte voor Jef Mertens en Martijn Vanhove. Vanhove behoudt daarmee een comfortabele voorsprong op eerste achtervolger Kurt Lambers. De klasse onder 2000cc blijft maar groeien en afgelopen zondag stonden er een 40-tal rijders op de lijst, uiteraard inclusief enkele Duitsers. Dat resulteert vaak in bikkelharde duels, zo getuige het tweegevecht De Beuckelaar – Van de Wege waarbij Peter Van de Wege met de Yaris het onderspit moest delven.

dsrx5980

Tenslotte was het voor Jochen Coox nog leuk om net op zijn verjaardag zoon Colin Coox te zien debuteren in de klasse Ford RST.

dsrx5764

De ontknoping van het BK rallycross zal op 9 oktober aanstaande zijn. In datzelfde weekend wordt tevens de finale verreden van de Rallycross Challenge Europe!

Back to top button