BRX: De kampioenen zijn gekend!

Zondag 9 oktober werd de het BK-seizoen 2016 afgesloten op het Duivelsbergcircuit te Maasmechelen. Bij aanvang hadden de leiders in drie van de vier klassen (Supernationals plus en min en Supercars)  op papier een comfortabele voorsprong  en was de spanning weggelegd voor de klasse Super1600, waar Davy Van Den Branden en Dennis Remans met gelijke punten naar deze laatste wedstrijd kwamen.

dsrx1948

Bij Supercars was het pleit het snelst beslecht, want nadat Jos Jansen twee heats wist te finishen, was de titel een feit in het kamp van de Limburgse drukker. Dat was het sein om even later in de derde en laatste reeks met een “gouden  motorkap” te starten. Ondertussen hadden ook de teamleden een aangepast shirt gekregen. De concurrenten verging het minder, want Johnny Verkuringen stond gedwongen aan de kant na heat één en na de volgende manche was ook Jochen Coox eraan voor de moeite. Ook Michael De Keersmaecker stond op de inschrijflijst, maar een finale met twee leek wat te gek. Vandaar werd besloten Jansen een ererondje te gunnen. Hopelijk kan het BK rekenen op de komst van nieuwe, extra Supercars in 2017!

dsrx3167

De klasse Super1600 dan. Dennis Remans reed dankzij twee beste tijden naar de pole voor de ultieme finale. Met naast hem Van Den Branden beloofde het een mooie tweestrijd te worden. Maar van bij de start spurtte Remans met de Fiesta en Van Den Branden kon van in de DS3 enkel toekijken hoe de voorsprong steeds groter werd: “Ik ben op mijn waarde geklopt. Dennis was gewoon sneller”, was de nuchtere vaststelling.

dsrx3052

In de klasse Supernationals onder 2 liter had Martijn Vanhove enige ruimte en een derde plek was meer dan voldoende om de titel binnen te halen. Voor hem waren de toeschouwers  getuige van een mooie tweestrijd tussen Danny De Beuckelaer en Peter van de Wege waarbij het De Beuckelaer was die 2016 winnend afsloot. Verderop tekende ook Ron Snoeck present met een gelijkaardige Volvo C30, die komt deze klasse vervoegen in 2017.

dsrx3327

De klasse Supernationals boven 2000cc kende in de finales een knotsgek verloop. Eerst zag leider Steve Volders zijn kampioenschapskansen slinken toen hij diende op te geven in zijn halve finale. Ondertussen bereikte zijn concurrent Kristof Bex wèl de finale. Winst zou betekenen dat het nummer één voor 2017 naar Bex ging. Maar dat was buiten de pechduivel gerekend. Bert Bosmans kwam het best weg in de finale met Bex op plek twee, maar ook die moest na een halve ronde zijn Volvo aan de kant zetten. De titel dan toch voor Volders terwijl Bosmans de laatste wedstrijd wint.

dsrx3132

Hiermee komt er een einde aan het Belgische Rallycross seizoen 2016. Het 2017-seizoen zal traditioneel op gang worden geschoten het eerste weekend van maart.