PR: Het WRX komt nog 3 jaar naar Mettet!

Het RUMESM is fier om aan te kondigen dat Mettet het “FIA World Rallycross Championship” nog drie jaar mag ontvangen.

Volgend jaar mei staan alle ogen van de motorsportliefhebbers weer gericht op het Jules Tacheny circuit in Mettet voor een nieuwe editie van het hoog aangeschreven “FIA World Rallycross Championship”. Na drie succesvolle jaren heeft de promotor van het WRX (IMG) opnieuw zijn vertrouwen gegeven in het RUMESM. België krijgt dus de kans om verscheidene wereldsterren van de autosport zoals Sébastien Loeb, Petter Solberg, Mattias Ekström of Ken Block aan het werk te zien. Tienduizenden toeschouwers worden op post verwacht op 13 en 14 mei 2017 in Mettet. Enorm goed nieuws voor de autosport, maar ook voor België.

Freddy Tacheny, sportief voorzitter van het RUMESM

“Wij zijn erg blij en fier om dit groot nieuws te kunnen meedelen! De passie voor de rallysport is heel groot in België en ook voor ons is dit een project wat nauw aan ons hart ligt. Het WRX is momenteel enorm aan het groeien en ons panoramisch circuit is ideaal voor deze spectaculaire sport. Dankzij onze drie jaren ervaring zullen we wederom een zeer aantrekkelijk programma voorstellen met de nodige aandacht voor de competitie en de show.”

Paul Bellamy, manager bij IMG voor het WRX

“Wij zijn zeer tevreden om België te kunnen toevoegen aan onze kalender van 2017. Het circuit Jules Tacheny is een ongelofelijk circuit met enkele lange rechte stukken waar iedereen keihard rijdt, vervolgens in de remmen vliegt om zo de strakke haarspeldbochten en de grote jump te kunnen nemen. Verder is het een enorm populair evenement waar zeer veel supporters komen opdagen. Dankzij de goede ligging van het circuit, wat slechts op één uur rijden van Brussel ligt, en het succes van de afgelopen jaren, is er nog een grote groeimarge.”

Back to top button