Comeback voor Luc Maris!

Na een afwezigheid van een jaar zal Luc Maris komend seizoen zijn rentree maken! Eind 2015 werd de vertrouwde Volvo 242 verkocht. Op dat moment was het nog niet duidelijk of we Maris ooit weer aan de start terug zouden zien. Het begon echter al snel terug te kriebelen waarna er een nieuw wapen werd besteld. Wij spraken met Luc.

Terug van weg geweest. Een nieuw wapen voor de Rallycross. Kun je ons wat meer vertellen over de wagen? En waarom de keuze voor deze wagen?
Na het seizoen 2015 was de Volvo 242 plots verkocht en wisten we al dat we de start van 2016 niet gingen halen. Toen hebben we verschillende opties bekeken en hebben we gekozen voor Volvo S40 Mk1. Dit model hebben we nog niet gehad en blijkt nog steeds een goede basis. Het chassis is opgebouwd bij IGMAB (Ingvar Gunnarsson) in Zweden en de afwerking is volledig door ons team gebeurd. De motor en versnellingsbak zijn een evolutie van die in de 242 dus hier veranderd er niet veel. We zijn het vooral gaan zoeken in de ophanging/wegligging. Hiermee dat de wagen ook niet op tijd af was voor 2016 om nog mee te strijden.

Wie gaat de auto besturen? Zowel jezelf als pa Luc zijn er een tijdje uit geweest. Verwacht je het ritme snel terug op te pikken?
Ik (Luc) ga de auto besturen. Dit is zo’n beetje als fietsen dat verleer je niet snel. We kijken vooral uit om met iets nieuws aan de start te komen en het zal afwachten worden hoe dit gaat uitdraaien. Dat dit onmiddellijk perfect gaat lopen, daar denken we nog niet aan. Resultaten zijn dan ook niet onze eerste zorg in 2017.

Welke wedstrijden staan er voor dit jaar op jullie programma?
We gaan het BK en NK rijden. En het is afwachten of we dit nog gaan uitbreiden.

De afgelopen jaren was er telkens een tweestrijd tussen Bex en Volders, kun jij je mengen bij deze tweestrijd?
Hier maak ik me niet meteen druk om. Alles zal afhangen hoe snel ik de wagen onder de knie heb en het verleden is het gebleken dat we ons hier zeker in kunnen mengen.

Wat is het doel voor seizoen 2017? Wanneer zou jullie seizoen geslaagd zijn?
Een tof seizoen hebben met als hoofddoel van onze nieuwe wagen een betrouwbaar en snel wapen te maken om ze vooraan het vuur aan de schenen te leggen.

Back to top button