NSM-Sport bouwt pareltje voor Luyten!

Eind deze week wordt het Rallycross-seizoen 2017 op gang geschoten! Voor Danny Luyten heeft het wachten lang genoeg geduurd. Afgelopen winter heeft Nick Snoeys Motorsport (NSM-Sport) een splinternieuwe Toyota Yaris S1600 voor de Limburger gebouwd. Inmiddels wordt er de laatste hand gelegd aan de Yaris en Luyten staat alvast te popelen om zijn nieuwe wapen aan de tand te voelen. Wij spraken met Danny.

Na de beslissing om een nieuw strijdwapen te bouwen kwamen we al vrij snel tot een akkoord met NSM-Sport van Nick Snoeys om deze te gaan bouwen van A tot Z. De motor was al eind 2015 besteld, maar dat is een “lijdensweg” geworden, maar eindelijk is alles geleverd en is de opbouw bezig. De eerste wedstrijd zullen we echter starten met de motor van vorig jaar, en waarschijnlijk komt dan na Mettet de nieuwe krachtbron erin. Hopelijk geven de extra pk’s en de betere wegligging ons wat meer ademruimte en kunnen we het de mannen vooraan (nog) wat moeilijker maken, en misschien wel eens kloppen (lach…).”

Hoe ziet je programma eruit?
Aangezien ik zoveel mogelijk wil rijden is er een kalender gemaakt van de wedstrijden van het BK, NK en de Challenge (als deze nog doorgaat, want daar blijft het “verdacht” stil rond). Alles zal een beetje afhangen van wanneer de nieuwe motor juist klaar is, en dienen we het af te stemmen met het team, en mijn zakelijke activiteiten. Mijn ultieme droom zou zijn om ooit in Höljes te starten, dus wie weet!

Wat zijn de concrete verschillen met de vorige Yaris en hoe schat je je kansen ten opzichte van Remans, vdBranden en misschien wel Vanalken?

“De nieuwe Yaris heeft een langere wielbasis en een betere ophanging waardoor de wagen waarschijnlijk minder zenuwachtig. Daarnaast beschikt de nieuwe krachtbron over een aanzienlijk aantal meer paardenkrachten! Ik weet niet of Vanalken zich gelijk kan mengen met de top, ik denk dat hij de wagen nog moet leren kennen voordat hij vooraan kan meestrijden. Ik hoop dat ik Remans en vdBranden het heel moeilijk kan maken en met hen kan strijden voor de overwinning, mits ik natuurlijk gespaard blijf van pech!

Tot slot?
Tot slot wil ik Nick Snoeys (NSM-Sport) bedanken! Hij heeft een top-auto afgeleverd. Deze auto is volledig op mijn maat gebouwd; bij de vorige Yaris had ik eigenlijk nooit een perfecte zithouding, maar nu is alles perfect! In het begin zal ik me nog wat moeten aanpassen aan de nieuwe Yaris maar ik hoop dat ik snel kan meestrijden voor de overwinning!”