BRX: De winterpauze is voorbij!

Eindelijk is de lange winterpauze voorbij! Komend weekend wordt op het Duivelsbergcircuit in Maasmechelen het BK Rallycross editie 2017 op gang geschoten. Gedurende de winter is er hard gewerkt in de diverse workshops en ook werden er nieuwe bolides aangeschaft! Wij kijken alvast met u vooruit.

Supercars
Bij de Supercars zal het afwachten zijn hoe het seizoen zich zal ontwikkelen. Kampioen Jos Jansen heeft reeds aangegeven 2 wedstrijden van het BK  te missen door verplichtingen op het circuit. Rekemnaar Jochen Coox  kijkt ook met een schuin oog naar andere kampioenschappen, waarbij er meer supercars aan de start staan. Eerder heeft Coox reeds aangegeven graag trouw te willen blijven aan het BK maar dat hij graag meer rijders aan de start zou willen zien. De VW Polo werd de afgelopen dagen voorzien van een verse krachtbron van Trollspeed. Geduchte tegenstand mag Coox zeker verwachten van Johnny Verkuringen. De Subaru-rijder was in 2016 constant en heeft inmiddels zijn draai gevonden bij de Koningsklasse! Verder zien we nog Steve Volders op de inschrijvingslijst met de ex Jos Kuypers Ford Focus.

Super 1600
Als we de deelnemerslijst mogen geloven dan gaan we in deze klasse een mooi seizoen tegemoet. Regerend kampioen Dennis Remans zal met zijn vertrouwde Fiesta aan de start verschijnen, terwijl Davy van den Branden een gloednieuwe Citroen DS3 heeft opgebouwd nadat zijn vorige DS3 aan het eind van het vorige seizoen verkocht werd. Tot de mogelijke kanshebbers kunnen we ook Nick Vanalken rekenen. De “Rookie of the year 2016” maakt de overstap naar de snelle voortrekkers en kocht daarvoor afgelopen winter de VW Polo van Christian Petrakovits. Vanalken spoelde in februari reeds de nodige rondes af op de testdag en lijkt daarmee goed voorbereid aan de start te komen.

De volgende nieuwe bolide zien we bij Danny Luyten. De Limburger liet de afgelopen maanden een splinternieuwe Toyota Yaris bouwen bij Nick Snoeys Motorsport. Luyten zal echter aan zijn nieuwe wapen moeten wennen en kan pas na de wedstrijd in Mettet beschikken over een nieuwe krachtbron. Nog meer nieuw materiaal komt er vandaan bij Yves Teelen, welke een Peugeot 208 heeft opgebouwd. Laten we ook Pascal Roumans niet uitvlakken. De Fiesta-rijder meldde zich vorig seizoen reeds enkele malen aan de kop van het veld! Verder hebben we nog onze Noorderburen Veltman, Van Rijn, Otzer en Marcel Snoeijers. Laatstgenoemde pakt zijn helm terug op en komt testkilometers maken voor een Europese campagne.

Supernationals plus 2000cc
Kristof Bex, Steve Volders en Bert Bosmans krijgen er met de come-back van Luc Maris een stevige concurrent bij. Maris toonde tijdens de testdag reeds dat hij de knepen van het vak nog niet is verleerd en zal net als Bex met een Volvo S40 aan de start verschijnen. Bosmans doet het opnieuw met de Volvo 242 … ex-Maris. Deze klasse is overigens één van de drie klasses waar ook Volders op de inschrijflijst prijkt. Als hij daadwerkelijk start bij de Supercars en in beide Supernationals-klassen wacht hem een erg drukke zondag. Naast het strijdende kwartet zullen ook Stefanie van Lingen, Stefan Vaessen en Davy Leysen hoge ogen willen gooien!

Supernationals min 2000cc
Deze klasse blijft groeien, waarbij sommige rijders prompt twijfelen of het wel verstandig is de voorwielaandrijvers en achterwielaangedreven te blijven mengen. Maar dat is voer voor de reglementenmakers. In elk geval zorgt de groei er voor dat opnieuw op zijn minst een tiental rijders telkens kans maakt op dagwinst, gaf Danny De Beuckelaer mee tijdens de testdag half februari. De Beuckelaer zelf steekt zijn ambities niet weg en voelt zich in zijn sas in de Volvo C30, waarin nooit sprake was van aanpassingsproblemen afgelopen jaar. In geen tijd somde de Volvo-rijder Jef Mertens (Opel Corsa), Dave Van Beers (Renault Clio), Martijn Vanhove (BMW 1M), Ron Snoeck (Volvo C30), Kris Bammens (Peugeot 206) en Kurt Lambers (BMW M3) op, “zonder anderen te willen vergeten”, gaf hij meteen mee. Ook in deze klasse staat Steve Volders op de lijst met een Ford Fiesta in Touringcar-uitvoering. Daarmee gaat Volders ook een heel seizoen afwerken in het FIA Europees kampioenschap.

Naast de bovenstaande klasses zullen ook de RST’s hun opwachting maken, evenals de gloednieuwe SRX-cup waarbij er met 10-tal gelijkwaardige SsanngYong’s wordt gestreden in teams!

Aanstaande zaterdag zijn er reeds vrije training voorzien van 17-18uur. Zondagochtend start het spektakel om 8.30uur met de warm-up, waarna om 10uur de eerste reeks op het programma staat!