Mini-EuroRX op het Circuit Jules Tacheny in Mettet!

Het Belgisch rallycross-seizoen kent een bliksemstart want aanstaande zondag gaat het al naar het Circuit Jules Tacheny in Mettet voor de tweede wedstrijd van het seizoen. Er is dus amper tijd om de wonden te likken voor wie de seizoensstart om één of andere reden de mist zag ingaan. Daarbij denken we dan onder meer aan Volvo-rijder Danny De Beuckelaer in de klasse Supernationals onder 2000cc.

Supercars
Voor de Supercars-klasse begon het seizoen enigszins in mineur met slechts twee wagens in de openingswedstrijd. Beider heren, Jos Jansen en Jochen Coox, maakten er echter wel een vermakelijke show van, slechts verstoord door de valse start van Jansen in de finale. Naar verwachting zouden enkele WK/EK-tenoren in Mettet aantreden om deze wedstrijd als test af te werken. Op de voorlopige deelnemerslijst zien we echter enkel Coox en Jansen. Wederom geen Verkuringen en ook geen grote matadoren die komen testen.

Super1600
Deze klasse kent een stevige heropleving en de strijd was bij wijlen intens in de opener, waar Davy Van Den Branden uiteindelijk als winnaar uit de bus kwam. Benieuwd wat Mettet brengt. Bij S1600 komen er in elk geval wel enkele toppers hun bolide testen. Zo kunnen we onder meer Linnemann, Szabo, Vimmer, Susta en Baumanis verwachten. De vaste waardes in het BK bij de S1600 kunnen derhalve hun mouwen opstropen!

Supernationals+
De openingswedstrijd eerder deze maand bracht Bert Bosmans als winnaar. Kristof Bex en Luc Maris zullen gebrand zijn op revanche aangezien beide heren de nodige portie pech voorgeschoteld kregen in de openingswedstrijd. Krijgen we in Mettet een ouderwets duel Maris-Bex, beide met een Volvo S40? Of kan Bosmans of een andere tegenspeler opnieuw roet in het eten gooien?

Supernationals-
Steve Volders miste zijn start in deze klasse Supernationals niet. Volders presenteerde een nagelnieuwe Ford Fiesta in Touringcar-configuratie. Daarmee verdedigt hij de Belgische driekleur vanaf Barcelona in het Europees kampioenschap. Achter Volders was er een interessante strijd om plaats twee, waar BMW-rijder Vanhove na een zeldzaam foutje vanop een afstandje zag hoe Nick Neyens in de moeilijke omstandigheden de tweede plaats veroverde met zijn Escort voor Davy Van Ratingen, overkomend vanuit het regionale gebeuren.

Wie het live wil volgen: vanaf 8u30 staan er komende zondag reeds trainingen gepland.

 

 

 

Back to top button