Jochen Coox: “Geen Mettet, wel Essay!”

Komende zondag staat er op het Circuit Jules Tacheny in Mettet de tweede ronde van het Belgische Rallycross kampioenschap op het programma. Rekemnaar Jochen Coox zal forfait geven voor deze ronde wegens het gebrek aan Supercars.

Daarentegen heeft Coox vandaag ingeschreven voor de openingsronde van het Franse Rallycross kampioenschap op het Circuit des Ducs in Essay, eind april. Wij spraken met Coox.

Het valt me zwaar om zondag niet te rijden in Mettet, maar het heeft geen zin om met twee auto’s aan de start te verschijnen. Ik heb genoten van de gevechten met Jos eerder deze maand maar uiteindelijk wil je toch tegen wat meer auto’s strijden. We hebben gekeken naar de mogelijkheden om te rijden. Zo hebben we een uitnodiging gehad om RallyX Nordic te rijden, maar ook de Fransen wilden ons graag aan de start hebben in hun kampioenschap. Vandaag hebben we besloten om zeker deel te nemen aan de openingsronde in Essay eind volgende maand. De voorlopige deelnemerslijst ziet er alvast waanzinnig uit! Met 20 Supercars aan de start gaat dat een spektakel worden. Ik rijd super graag in Essay en ik hoop dat ik op wat support kan rekenen van Belgische fans!”

Back to top button