BRX: Spektakel op het Circuit Jules Tacheny!

Geen Supercars voor de tweede manche van het Belgische Rallycross kampioenschap in Mettet. Jochen Coox besloot af te zien van deelname vanwege een gebrek aan deelnemers. Daarop besloot Jos Jansen de Volvo 242 van Filip Baelus te huren. 

Maar de Super1600-klasse zou het gemis aan actie ruimschoots goedmaken met de aanwezigheid van maar liefst vijf toppers uit het EK die zich kwamen voorbereiden op hun seizoen dat in april in Portugal begint.

Super1600
Onze landgenoten hadden enige moeite om het tempo bij te benen, de EK-gangers kwamen duidelijk niet om rustig hun rondjes af te werken. Het was uiteindelijk de Deen Ulrik Linnemann die met zijn Peugeot 208 in de finale het pleit in zijn voordeel beslechtte ten nadele van Krisztian Szabo, de Europese titelhouder in deze klasse. De Let Artis Baumanis werd derde voor de Tsjech Josef Susta. Steve Otzer was de enige Belg in de finale, hij werd vijfde en greep meteen ook de volle puntenpot, want de bezoekers uit het EK kwamen niet in aanmerking voor punten. De Tsjech Pavel Vimmer werd zesde en laatste. Davy Van Den Branden kon niet meegenieten van het “mini-EK” want de motor van zijn DS3 begaf nog voor hij goed en wel kon trainen.

Supernationals-
In de klasse Supernationals onder 2 liter stond er in de finale alweer geen maat op Steve Volders (Ford Fiesta). Zo lijkt Volders klaar te zijn voor zijn EuroRX campagne bij de Touringcars! Achter de Fiesta was het Kurt Lambers die zijn BMW mooi naar de tweede plaats loodste. Na hen won Ron Snoeck het duel om de derde plaats van Glenn Cools. Een mooie prestatie van de man uit Winterswijk! “Ik vind dit circuit helemaal geweldig! De lange rechte stukken, de bochtige gedeeltes, de jump… stond dit circuit maar vaker op de kalender!”, aldus Snoeck.

Supernationals+
En bij de klasse boven 2000cc was Kristof Bex met zijn Volvo S40 aan het feest. Enigszins verrassend toch, want tijdens de fase van de heats waren het Luc Maris en Bert Bosmans die zich de snelsten toonden. Zelfs in zijn halve finale leek Bex het tempo van Maris niet te kunnen volgen. Maar wanneer het er echt om ging, kon Bex wel het laken naar zich toe trekken, mede door het feit dat Maris een dubbele joker moest spelen na een valse start. Bosmans sloot af als tweede voor Maris. Na de technische controle werd de wagen van Bosmans nog niet-conform bevonden met een diskwalificatie als gevolg. Luc Maris werd uiteindelijk als tweede geklasseerd voor Stephanie van Lingen.

Ook de SRX-cup was weer aanwezig met opnieuw 10 Ssangyong Actyon Sports. Ditmaal was Raf Van Belle voor Team SMS de snelste.

Uitslagen:

Super1600
1. Steve Otzer
2. Nick Vanalken
3. Yves Teelen
4. Willem Veltman
5. Jordy Putzeys
6. Joel Strackx

Supernational-
1. Steve Volders
2. Kurt Lambers
3. Ron Snoeck
4. Glenn Cools
5. Jef Mertens
6. Robbe Goris

Supernational+
1. Kristof Bex
2. Luc Maris
3. Stephanie van Lingen
4. Stefan Vaesen
5. Ludo Hermans
6. Roland Myny

SRX Cup
1. SMS
2. Ladbrokes
3. Media Germany
4. Sudpresse
5. HLN
6. AUTODIS

Back to top button